Acasă Actualitate Epidemiologul Emilian Popovici anunţă că valul cinci al pandemiei s-ar putea prelungi...

Epidemiologul Emilian Popovici anunţă că valul cinci al pandemiei s-ar putea prelungi din cauza apariţiei subvariantei B.A. 2

DISTRIBUIȚI

Prof. Dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, anunţă că valul cinci al pandemiei s-ar putea prelungi din cauza apariţiei unei sub-variante, precizând că la aceasta nu au fost remarcate modificări în privinţa gravităţii bolii. 

El a afirmat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în Danemarca subvarianta B.A. 2 devine dominantă în faţa variantei Omicron.

`La ora aceasta ţinând cont de faptul că avem la dispoziţie doar rezultatele unor studii preliminare este prematur să ne pronunţăm pentru perspectiva unui val 6 cu sub-varianta B.A 2 . Însă ţinând cont de prezenţa acestei sub- variante în câteva zeci de ţări precum şi de faptul că în Danemarca sub-varianta B.A. 2 devine dominantă în faţa variantei Omicron având după aceleaşi studii preliminare o transmisibilitate de 1,5 x mai mare (Statens Serum Institute Danemarca), putem gândi la o prelungire a valului 5 datorată apariţiei acestei sub-variante. Am menţionat faptul că după valuri epidemice de mare amploare cum este acest val 5 generat de infecţia cu varianta Omicron , poate urma o perioada de acalmie (linişte) interepidemica cu condiţia ca să nu apară o alta variantă cu transmisibilitate şi mai crescută decât cea a variantei precedente. Iată însă că această sub-variantă a apărut , singurul aspect cumva pozitiv fiind acela că până în prezent nu au fost remarcate modificări în ceea ce priveşte gravitatea bolii”, a transmis Prof. Dr. Emilian Popovici.

Comentarii

comentarii