Acasă Cultura Episcopia Româno Catolică Timişoara. Programul activităţilor cultural religioase, în perioada 16 -29...

Episcopia Româno Catolică Timişoara. Programul activităţilor cultural religioase, în perioada 16 -29 iulie

1020
DISTRIBUIȚI

episcopia romano catolicaEpiscopia Romano Catolică Timişoara organizează mai multe activităţi cultural religioase, în perioada 16 -29 iulie, precum şi un pelerinaj în Transilvania. Iată programul!
1. În biserica romano-catolică din Otelec duminică, 16 iulie 2017 în cadrul Sfintei Liturghii care va începe la orele 10.00, Msgr. Johann Dirschl vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara va administra Sfântul Sacrament al Mirului celor 41 de tineri pregătiţi pentru aceasta, sosiţi din Parohia Otelec, precum din filialele Cruceni, Sânmartinul Maghiar, Răuți și Pustiniș. Pregătirea tinerilor a fost coordonată de către Pr. József Heinrich paroh de Otelec.
2. În biserica parohială din Șag duminică, 16 iulie 2017 în cadrul Sfintei Liturghii de la orele 11.30 vor primi prima Sfântă Împărtăşanie 11 copii sosiți din comnunitățile romano-catolice din Timișoara-Freidorf, Șag, Utvin și Parța. Pregătirea copiilor a fost coordonată de către Pr. László  Wonerth canonic, paroh de Timișoara-Freidorf.
3. În perioada 16 iunie – 29 iulie expoziția intitulată ”Orga din Banat și constructorii ei” organizată la inițiativa dl. Dr. Franz Metz, organist și muzicolog originar din Banat poate fi vizitată în Domul/ Catedrala Romano-Catolică din Piața Unirii conform următorului program: marți-sâmbătă între orele 10.00-12.00 respectiv 14.00-16.00, iar duminică între orele 14.00-16.00. În cursul lunii august expoziția poate fi vizitată la Maria Radna, iar din toamnă, începând cu luna septembrie, la Vîrșeț, Reșița, București și Budapesta.
4. În perioada 15-19 august 2017 la Şumuleu-Ciuc, loc renumit de pelerinaj în Transilvania, va avea loc o întâlnire a tineretului romano-catolic, întâlnire care se organizează anual în special pentru tinerii vorbitori de limbă maghiară. Deplasarea participanților din Dieceze de Timișoara va fi organizată de Parohia Romano-Catolică din Timișoara-Iozefin. Taxa de participare este de 150 lei, în care sunt incluse costurile de transport, trei mese pe zi și cazare. Cei care vor să se înscrie, sunt rugați să sune la nr. te telefon 0256-493034 (Parohie) sau pe adresa de e-mail szilvagyizsolt@yahoo.com.
5. În biserica parohială din Zăbrani sâmbătă, 29 iulie 2017 începând cu orele 18.00 va avea loc un concert susținut de Dr. Franz Metz și de baritonul Wilfried Michl. În program figurează piese din creația compozitorilor Haydn, Franz Schubert, Beethoven, Boellmann, Grünberger și Murschhauser. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii