Acasă Actualitate Erasmus Staff Training Week, cu Biroul Erasmus+ al Universității de Vest din...

Erasmus Staff Training Week, cu Biroul Erasmus+ al Universității de Vest din Timișoara

DISTRIBUIȚI

„Seminarul Erasmus+ dedicat învățământului superior”, organizat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie 2020, reunind toate universitățile din România care implementează activități în cadrul programului de mobilități internaționale Erasmus+.

În acest context, se discută cele mai stringente aspecte referitoare la internaționalizarea învățământului superior și continuarea organizării mobilităților internaționale în contextul global cauzat de pandemia COVID-19.

În cadrul unei sesiuni de bune practici, Biroul Erasmus+ al Universității de Vest din Timișoara a fost invitat să susțină o prezentare despre organizarea cu succes și la un înalt nivel calitativ a primei ediții virtuale a evenimentului anual “Erasmus Staff Training Week”.

Prezentarea exemplului de bune practici a fost realizată de către Cristina Cojocaru, Șef Birou Erasmus+ și principal coordonator al ediției virtuale a acestui eveniment, care a avut loc în perioada 5-9 octombrie 2020 și a reunit 98 de participanți, provenind din instituții de învățământ superior partenere cu UVT din 30 de state diferite.

În contextul actual, care afectează  organizarea activităților (internaționale) în format fizic, a fost apreciată la nivel național pro-activitatea Biroului Erasmus+ al UVT și adaptarea rapidă și eficientă la formatul virtual  a unui eveniment organizat deja cu succes la UVT în ultimii 7 ani. Universitatea de Vest din Timișoara a fost nominalizată ca exemplu de bune practici la nivel național și în anii trecuți, în special în ceea ce privește gestionarea mobilităților pentru studenții proveniți din medii dezavantajate și pentru organizarea anuală a evenimentului ”Erasmus Staff Training Week” -a explicat Horia Băcanu, UVT.

Comentarii

comentarii