Acasă Eveniment Şerban Foarţă, Editura Brumar şi Biblioteca Judeţeană Timiş – printre finaliştii primei...

Şerban Foarţă, Editura Brumar şi Biblioteca Judeţeană Timiş – printre finaliştii primei ediţii a Galei Industriei de Carte din România

390
DISTRIBUIȚI

„Bun de Tipar” – Ediţia I

Industria de carte din România are, de anul acesta, o gală în care sunt premiate cele mai bune produse editoriale. „Bun de Tipar” – Gala Industriei de Carte din România îşi va consuma prima ediţie vineri, 11 mai, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. Organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication, gala îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a „atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate”. Juriul – format din Eugen Negrici (preşedinte al juriului), Ioan Stanomir (eseist), Simona Kessler (Simona Kessler International Copyright Agency), Florin Bican (ICR), Daniel Nazare (Directorul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu“), Liviu Moraru (specialist/tipografie) şi Dinu Dumbrăvician (Universitatea Naţională de Arte) – va acorda 10 premii (Cea mai frumoasă carte, Cea mai bună carte a anului, Cea mai bună traducere, Cea mai bună carte de copii şi tineret, Cea mai bună colecţie, Cea mai bună carte netipărită, Cea mai bună bibliotecă, Cea mai bună tipografie, Cea mai bună librărie, Bestseller românesc), la care se adaugă două premii speciale (Best New Entry, pentru edituri şi librării). La această primă ediţie a Galei Industriei de Carte din România au putut fi înscrise produsele editoriale ale anului 2011. Au fost invitate să participe toate editurile care activează, publică şi difuzează carte în România, tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone şi librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti.

Şerban Foarţă, Editura Brumar şi Biblioteca Judeţeană – reprezentantele Timişului

Finaliştii galei au fost aleşi dintre cele peste 70 de instituţii şi aproximativ 500 de titluri înscrise. Scriitorul Şerban Foarţă, cu volumele sale publicate la Editura Brumar, a fost nominalizat printre finalişti, la trei categorii: „Cea mai frumoasă carte”, subcategoria „Concepţie grafică”, cu volumul „Hexachordos”, concepţie grafică de Loredana Tîrzioru (Brumar); „Cea mai frumoasă carte”, cu același volum „Hexachordos”; „Cea mai bună carte de copii şi tineret”, cu seria „Ludex” (Amadeus, Încă un căpcăun, Test pentru domnişoarele prinţese), apărută la Editura Brumar. La categoria „Cea mai bună bibliotecă”, printre cele cinci finaliste se află şi Biblioteca Judeţeană Timiş. Lista completă a finaliştilor poate fi consultată pe site-ul www.galabundetipar.ro. Câştigătorii vor fi anunţaţi vineri, 11 mai, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României (Splaiul Unirii nr. 22, intrarea prin aripa Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional), accesul la gală făcându-se pe bază de invitaţie.

 

Comentarii

comentarii