Acasă Eveniment Eroii care au salvat un bărbat care a căzut în gol aproximativ...

Eroii care au salvat un bărbat care a căzut în gol aproximativ 10 metri, într-un siloz al preparaţiei miniere Coroieşti – Vulcan

407
DISTRIBUIȚI

Silviu şi Alexandru sunt eroii care au reuşit să extragă, în viaţă printr-un spaţiu extrem de îngust, o victimă prăbuşită de la aproximativ 10 metri înălţime, într-un siloz al exploatării miniere Vulcan. Este vorba despre plutonierul major Silviu Munteanu şi sergentul major Alexandru Amza.

Bărbatul s-a prăbuşit în gol aproximativ 10 metri, într-un siloz al preparaţiei miniere Coroieşti – Vulcan, accesul cel mai rapid al salvatorilor la victimă fiind posibil doar printr-o galerie de aerisire care comunica cu baza silozului.

Pompierii au reuşit să ajungă la rănit, pe această cale, i-au montat un guler cervical şi l-au extras cu ajutorul unei tărgi lopată. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, conştient dar în stare de şoc, care acuza dureri toracice, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la UPU Petroşani. Soţia bărbatului rănit a suferit un atac de panică, fiind asistată de pompierii paramedici. În această operaţiune au fost implicate 2 echipaje ale Detaşamentului Petroşani cu o autospecială mixtă dotată cu echipamente performante de descarcerare şi iluminat şi o ambulanţă SMURD.

Din primele date se pare că nu este vorba despre un accident de muncă.

Având în vedere mediul ostil în care s-a petrecut evenimentul a fost alertată şi echipa de alpinişti a I.S.U. Hunedoara şi un echipaj al Salvamont Hunedoara.

Comentarii

comentarii