Acasă Actualitate Este frig nu doar în spitale, ci și în școlile din Timișoara!...

Este frig nu doar în spitale, ci și în școlile din Timișoara! Cazul Liceului „Nikolaus Lenau”: „În numai două clase avem temperaturi de 20℃”

DISTRIBUIȚI

frig scoalaCriza Colterm nu lovește doar în spitale, ci și în școli. Dacă zilele trecute Radu Țoancă, PSD, atrăgea atenția că la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal sunt saloane în care temperaturile coboară și până la 10℃, acum se pare că și părinții sunt nemulțumiți de faptul că școlile continuă să funcționeze la temperaturi nu cu mult mai mari. Un cititor ne-a sesizat situația de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”.

„La un liceu central din Timișoara este așa de frig încât mulți părinți nu își mai trimit copiii la școală. Mulți elevi au făcut COVID, o parte dintre profesori s-au îmbolnăvit. Au fost focare cu peste 12 elevi contaminați într-o clasă. Cum se întorc copiii după boală în sălile de clasă? Când direcțiunea cere trecerea online pe motiv de frig nu se aprobă și se pune în pericol sănătatea copiilor. (…) Este vorba de mai multe clădiri ale Liceului Lenau. Lipsa căldurii și aerisirea frecventă (măsură preventivă împotriva transmiterii COVID-19 – n.r.) au dus la temperaturi de nesuportat. Deja este vorba de integritatea fizică, nu doar de calitatea actului didactic! Sunt profesori care au ținut clasele online de frica îmbolnăvirii. Sper să revenim la condiții normale cât mai repede. Sunt copii aflați în convalescență după COVID, au nevoie de căldura. Cel mai grav este la clădirea de Gh. Lazăr, nr. 2, și la clădirea fostului Mincu, Gh. Lazăr, nr 20”, ne-a scris cititorul.

Contactată de Ziua de Vest, directoarea liceului, Elena Wolf a confirmat aceste informații: „Nu este «destul de frig», este chiar frig! Este frig în cam toate clasele. Am măsurat temperaturile peste tot. În numai două clase avem peste 20℃. Cele mai mici temperaturi ar fi de 15℃. Am sesizat primăria”.

Directoarea ne-a mai spus că, neexistând un protocol special pentru trecerea în online în situațiile legate de temperaturi, trebuie luată o decizie împreună cu primăria și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Conducerea Liceului „Nikolaus Lenau” a luat deja legătura cu cele două instituții. Paradoxal, situația privind COVID-ul ar putea veni în ajutorul elevilor: recent s-a trecut de 50% din clase cu cursuri în online, astfel că CJSU poate decide oricum suspendarea activității față în față.

Potrivit datelor oferite miercuri, 19 ianuarie, de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, numai o singură unitate de învățământ a trecut în totalitate la cursuri online din cauza problemelor de termoficare – Școala Gimnazială „Rudolf Walter”. Din alte cauze, au suspendat toate cursurile față în față și Liceul Teoretic Baptist și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu”, primul din cauza cazurilor de COVID-19, celălalt din cauza șantierului din incinta unității.

Până la momentul redactării acestui articol, inspectorul școlar general Marin Popescu nu a putut fi contactat pentru a ne oferi detalii legate de protocolul care este de urmat în situații asemănătoare.


UPDATE: Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” a trecut în totalitate în online, dar nu din cauza frigului, ci, după cum anticipa Elena Wolf, din cauza cazurilor de COVID-19.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Sorin Ionescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia se suspendă activitatea cu prezența fizică de la nivelul întregii unități de învățământ a Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» pentru o perioadă de 10 zile (peste 50% din clase au trecut în regim on line din cauza infectărilor– 33 de clase din 65)”, transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii