Acasă Actualitate Este Timișoara un punct de legătură dintre București și Bruxelles? Răspunsul în...

Este Timișoara un punct de legătură dintre București și Bruxelles? Răspunsul în octombrie, la UVT

657
DISTRIBUIȚI

În contextul campaniei de Timișoara Capitală Culturală Europeană, Universitatea de Vest Timișoara și europarlamentarul Iuliu Winkler, în calitate de vicepreședinte al Small and Medium Entrepreneurs of Europe (SMEE), au vorbit în premieră despre marea conferință europeană intitulată Industry – Entrepreneurship: Road to success. Triangle education – business – local government”, care va avea loc la UVT, în această toamnă.

“Nu numai în contextul de Timișoara Capitală Culturală Europeană, sunt necesare evenimente de mare anvergură. Universitatea de Vest Timișoara este implicată în multe manifestări care transcend educația și cercetarea, de aceea am răspuns pozitiv propunerii domnului Vinkler de a fi parteneri. Discutăm de o conferință în luna octombrie, care dorește să pună la aceeași masă educația, businessul, autoritățile locale și județene. Vor fi aduși europarlamentari decidenți politici în cadrul Uniunii Europene, aici la Timișoara, și oameni de afaceri din spațiul european. Vom vedea ce posibilități de noi afaceri și alte dezvoltări sunt în Timiș și Timișoara. Acest eveniment are un precedent în urmă cu doi ani la Sibiu”, a declarat prof. dr. Marinel Pirtea, deputat și rectorul UVT.

Conferința va avea loc, în perioada 11-13 octombrie 2018, la Universitatea de Vest din Timișoara, sub titlul Industry – Entrepreneurship: Road to success. Triangle education – business – local government”.

Europarlamentarul Iuliu Winkler a spus, joi 28 iunie, că această conferință europeană de la Timișoara va avea trei obiective: 1. Conectivitatea. 2.Diseminarea noilor politici ale UE, fiindcă va exista un nou buget după 2021. 3. Al treilea obiectiv ține de ideea de colaborare. „Experiența noastră de la Bruxelles arată că, dacă ești pus pe harta universitară și de business  și de conectivitat a UE, așa cum Timișoara și UVT își dorește, atunci ai de câștigat. Timișoara este la mijlocul distanței dintre București și Bruxelles și reprezintă un nod important de legătură între aceste puncte strategice. De aceea încercăm să creștem această importanță și vizibilitate prin accentuarea conectivității”, a spus Vinkler, joi 28 iunie, la UVT.

 

 

Comentarii

comentarii