Acasă Actualitate Este universitatea un hub de inovare? Răspunsul, în 24 mai, la Universitatea...

Este universitatea un hub de inovare? Răspunsul, în 24 mai, la Universitatea de Științele Vieții Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri 24 mai de la ora 11:30, va avea loc dezbaterea ”Este universitatea un hub de inovare?” găzduită de RFI RomaniaRural şi Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara

Inovare și cercetare în sectorul agro. Cum are loc transferul de cunoștințe din mediul universitar în mediul economic?

Cum „livrează” universitățile cu profil agricol o educație mai bine direcționată către nevoile reale ale sectorului agroalimentar și mai adaptată la noile așteptări ale societății, la noile tehnologii și la impactul din ce în ce mai mare al schimbărilor climatice?

Cum colaborează universitățile cu fermierii și industria alimentară, cum răspund provocărilor tot mai complexe din practică și cum contribuie la procesul de schimbare a generațiilor în agricultură? Sunt universitățile pregătite pentru adaptarea la noile realități?

Reprezentanții mediului de afaceri din domeniul agroalimentar au așteptări în privința creșterii exigențelor evaluării studenților, ritmului de adaptare a facultăților de profil la noile tehnologii, prin îmbunătățirea curriculei, și susțin nevoia concentrării asupra activităților practice.

Instituțiile de învățământ superior agricol au dezvoltat activități de cercetare și inovare. Dar progresele realizate în cele două domenii trebuie transferate către sectorul privat. În felul acesta, mediul economic poate progresa, iar mediul universitar poate găsi resurse pentru a-și finanța sectoarele de cercetare-inovare.

”Vă așteptăm miercuri, 24 mai, de la ora 11.30, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara (amfiteatrul A2), pentru a dezbate cum are loc transferul de cunoștințe din mediul universitar în mediul economic.

Invitați:

Prof. dr. Cosmin Alin Popescu, rector al USVT. Prof. dr. Isidora Radulov, prorector cercetare inovare și transfer tehnologic USVT.

Conf. dr. Diana Raba, director Centrul de transfer tehnologic al USVT. Dr. Doris Marquardt, responsabil programe, DG Agri, Comisia Europeană.
Paolo Barchetta, fermier, specialist în agricultura BIO;
Alexander Degianski, fermier;
Nicolaie Apopi, fermier;
Adrian Țuțuianu, tânăr specialist.

Dezbaterea va fi moderată de Constantin Rudnițchi, jurnalist RFI România și realizator al emisiunii „Rural”.

Totul va fi live și pe facebook-ul Rural, miercuri, 24 mai, de la ora 11.30. Eveniment organizat în colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

 Cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, doar autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă grantul nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea. 

Comentarii

comentarii