Acasă Cultura Ești literat în Banat! Scrie un roman până în 13 septembrie și...

Ești literat în Banat! Scrie un roman până în 13 septembrie și câștigi 10.000 de lei

691
DISTRIBUIȚI

Până în 13 septembrie 2021, bănățenii și toți români care scriu romane sau au finalizate romane pot participa la un mare concurs de debut literar intitulat Primul roman, unde marele premiul este în valoare de 10.000 de lei.

Juriul este format din prestigioși scriitori români și critici literari, precum: Doina Ruști, Radu Aldulescu, Mihai Ene, Cristina Bogdan. Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană”, coordonată chiar de Doina Ruști, iar autorul va fi recompensat cu marele premiu, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Idea::Bank. Câștigătorii locurilor doi și trei vor primi vouchere în baza cărora să își achiziționeze cărți de pe Litera.ro, iar manuscrisele lor vor fi de asemenea publicate.

Concursul se va desfășura în perioada 17 iunie – 13 septembrie 2021 și include patru etape. Etapa 1: 17 iunie – 19 iulie  – înscrierea. Etapa 2: 21 iulie – 23 august –  jurizarea. Etapa 3: 25 august –anunțarea câștigătorilor. Etapa 4:  13 septembrie – festivitatea de premiere.

Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 70.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română, având vârsta de peste 18 ani şi care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de prezentul Regulament Oficial. Participanții trebuie sa nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro (între 17 iunie și 19 iulie 2021) și vor fi însoțite în mod obligatoriu fișa de participare cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană”, coordonată de Doina Ruști, iar autorul va fi recompensat cu marele premiu, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Idea::Bank. Câștigătorii locurilor doi și trei vor primi vouchere în baza cărora să își achiziționeze cărți de pe Litera.ro, iar manuscrisele lor vor fi de asemenea publicate.

Manuscrisul câștigător va fi publicat într-un tiraj de minim 1.000 de exemplare, iar câștigătorul va fi premiat cu un card bancar cu o valoare de 10.000 lei net.

Câștigătorul locului 2 va primi un voucher în valoare de 1.000 de lei, în baza căruia își poate achiziționa cărți pe Litera.ro, iar manuscrisul său va fi publicat într-un tiraj de 500 de exemplare.

Câștigătorul locului 3 va primi un voucher în valoare de 500 lei, în baza căruia își poate achiziționa cărți pe Litera.ro, iar manuscrisul său va fi publicat într-un tiraj de 500 de exemplare.

Manuscrisele câștigătoare vor fi publicate prin grija și cheltuiala organizatorilor, iar premiile vor fi decernate  în prezenta juriului și a sponsorului, fiind invitați, de asemenea, toți concurenții. În condițiile în care contextul sanitar nu va permite participarea fizică, evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom.

 

Comentarii

comentarii