Acasă Cultura Ești student sau regizor din Timișoara? Înscrie-te la Festivalul de foarte scurt...

Ești student sau regizor din Timișoara? Înscrie-te la Festivalul de foarte scurt metraj Très Court 2020

1130
DISTRIBUIȚI

Regizorii profesioniști sau amatori din Timișoara, studenții în cinematografie sau pasionați de film sunt invitați să participe la Festivalul de foarte scurt metraj Très Court 2020. 

Data limită de înscriere: 12 aprilie 2020.

A spune o poveste în maxim 4 minute este marea provocare lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul competiției românești a Festivalului de foarte scurt metraj Très Court 2020.

Născut la Paris și difuzat între 5 și 14 iunie în România de Institutul Francez, Festivalul Très Court prezintă peste 100 de filme de maxim 4 minute grupate într-o competiție internațională, o competiție românească, o selecție pentru copii, o selecție feminină și feministă și o selecție de filme foarte scurte franțuzești.

De la ficțiune la documentar, animație sau clip, toate genurile de film pot fi explorate. Patru minute sunt puse în mâinile lor pentru a profita de acest festival curios să descopere talentele de mâine!

În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Court Romania 2020. Aceasta va fi proiectată în perioada 5 – 14 iunie 2020 în 20 de orașe participante la festival și va fi supusă votului spectatorilor din toată țara.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru marele premiu, decis de juriul festivalului și pentru premiul publicului, decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie din România.

Premiile constau în câte un trofeu și câte un smartphone 4G oferite de Orange, sponsor principal al Festivalului.  Un premiu special este acordat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie; diversitate lingvistică şi culturală; dezvoltare solidară şi durabilă; educaţie şi formare.

Regulamentul competiției, fişa de înscriere în festival, precum şi alte informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro, secţiunea Înscriere. Data limită de înscriere: 12 aprilie 2020.

Comentarii

comentarii