Acasă Economic ETA2U INNOVATION – cercetare – dezvoltare – inovare

ETA2U INNOVATION – cercetare – dezvoltare – inovare

152
DISTRIBUIȚI

eta2u innovation-2

Compania ETA2U a înființat, începând cu data de 1 martie, o nouă divizie “ETA2U INNOVATION” care va activa în domeniul de cercetare – dezvoltare – inovare.

Fiecare inovaţie sau situaţie nou descoperită în multitudinea de proiecte implementate, au devenit un capital important de cunoştinte care oferă companiei o poziţie competitivă în piaţă. “ETA2U INNOVATION” este o nouă divizie care are ca şi obiectiv principal implicarea activa pe piaţa de cercetare – dezvoltare – inovare prin dezvoltarea de soluţii inovatoare. “IT-ul este o parte importantă în viaţa noastră de zi cu zi. Ca şi parte a efortului de a aduce valoare în societate, direcţia urmarită de “ETA2U INNOVATION” este de a furniza în piaţă soluţii noi prin cercetare şi inovare continuă. Specialiştii noştri participă la proiecte de cercetare în cadrul unor consorţii constituite la nivel european pentru a putea furniza clienţilor noştri accesul la ultimele tehnologii, inovatii şi tendinţe.” – spune Bogdan Grecu, director Cercetare-Dezvoltare ETA2U. Principalele domenii vizate pentru apelurile lansate prin programul Comisiei Europene Horizon 2020 sunt: Infrastructures, Advanced Computing, Future Internet, Content technologies and information management, Factory of the Future, Internet of Things and platforms for Connected Smart Objects, Secure, clean and efficient energy, Smart, green and integrated transport.
”ETA2U INNOVATION” a participat în perioada 10-11 martie la cel mai mare eveniment de Inovare la nivelul UE: “Innovation Convention” organizat de Comisia Europeană Convenţia de Inovare este o parte esenţiala a iniţiativei de inovare UE, strategie care vizează a crea un mediu prietenos şi accesibil inovării şi a permite mai uşor ideilor mareţe să se transforme în produse şi servicii generatoare de creştere economică şi locuri de muncă. Invitaţi speciali au fost José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, Máire Geoghegan-Quinn, membru însărcinat cu Cercetare-Dezvoltare-Inovare şi Ştiinţă în cadrul CE. Pe durata celor două zile au fost expuse multe idei inovatoare, demonstraţii şi prezentări într-o arie largă (3D-printing, ICT, fotonică, realitate virtuală, transport supersonic, nanotechnologie etc). ”Experienţa participării la acest eveniment, contactele stabilite, ideile vehiculate şi demonstraţiile văzute ne-au confirmat şi mai mult interesul pe care “Inovarea” îl are în Europa”, spune Bogdan Grecu.

Comentarii

comentarii