Acasă Politica Eugen Gherga, Liga de Vest a Revoluţionarilor: “De ce sunt pentru...

Eugen Gherga, Liga de Vest a Revoluţionarilor: “De ce sunt pentru Jos Băsescu ?”

DISTRIBUIȚI

“După ce Băsescu a condamnat comunismul, tot Băsescu a condamnat şi Revoluţia. „Zeus” a promulgat legea – imorală şi ilegală – prin care nu mai recunoaşte drepturile revoluţionarilor. Dacă nu-i plac comuniştii şi nici revoluţionarii, atunci are a treia cale: „democraţia originală”. Nu a sprijinit lustraţia tovarăşilor (cică îl opresc drepturile omului), însă a demonstrat că se poate lustrarea revoluţionarilor. Băsescu, în loc să fie mediator, e preşedinte-jucător, însă nu câştigător!”, susţine Eugen Gherga, luptător în Liga de Vest a Revoluţionarilor.

De ce „Jos Boc!”?

“Pe lângă multele păcate ale piticului premier, în această criză (mai mult morală decât materială) e de remarcat că a găsit bani pentru o mărire: a veniturilor „nesimţite” ale foştilor securişti şi activişti comunişti. Ţara e îngheţată, cu excepţia tovarăşilor (mai mulţi decât revoluţionarii): anul ăsta sunt singurii încălziţi – la portofele – deci se poate! A auzit cineva despre vreun miting al tovarăşilor nemulţumiţi, în ultimii 22 de ani? Prim-ministrul minte când anunţă că vrea dialog. Cu revoluţionarii Timişoarei a refuzat constant”, a spus luptătorul timişorean, chiar la microfonul adunării autorizate din centrul Timişoarei.

Proteste de două luni, în Timişoara

“Calendarul protestelor nu a început de câteva zile (contorizate de la spargerea capetelor), ci a început acum două luni, când revoluţionarii Timişoarei, oficial, au constituit „Comitetul de Criză”; în 19 noiembrie 2011, parlamentarii puterii au refuzat dialogul cu reprezentanţii asociaţiilor revoluţionarilor Timişoarei, ceea ce a provocat declanşarea protestelor. În 20 noiembrie 2011, a fost anunţat public începutul: în 21 noiembrie 2011, la Timişoara, revoluţionarul Ioan Savu a intrat în greva foamei, sincron, la Bucureşti, procedând similar revoluţionarul Doru Mărieş; în 22 noiembrie 2011, au demarat manifestările autorizate, o lună, Prefectura Timiş fiind zilnic pichetată de revoluţionari, cu mitinguri în Piaţa Victoriei din Timişoara. Tot Banatu’i fruncea: Timişoara e avangarda civică a României!”, spune Gherga.
 

Comentarii

comentarii