Acasă Actualitate Eurodeputatul Grapini, mesaj cu ocazia deschiderii anului universitar: O societate poate fi...

Eurodeputatul Grapini, mesaj cu ocazia deschiderii anului universitar: O societate poate fi condusă spre progres doar de oameni educați!

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia deschiderii anului universitar, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un mesaj sutelor de mii de studenți, prin intermediul căruia le urează acestora un an universitar plin de împliniri, pe plan uman și educațional.

„Dreptul de a învăța este fundamental pentru fiecare om și trebuie respectat indiferent de dificultățile momentului, pentru că o societate poate fi condusă spre progres doar de oameni educați. Educația nu poate fi de calitate și trainică dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor și studenților.

Fără Educație, nu putem dobândi acele competențe necesare unei societăți competitive. Mai mult, nu putem avea respect față de valori, nu putem crea plus valoare și nu putem avea o conviețuire sigură, fără violențe!

În aceste condiții, responsabilitatea profesorilor este foarte mare, iar Ministerul Educației are, în aceeași măsură, responsabilitatea unui proiect național pentru educație, pentru a crește calitatea sistemului educațional.

Să nu uităm că Guvernul este dator să aducă educației superioare o mai bună integrare și adaptare la așteptările pieței muncii, în pas cu tendințele europene și mondiale. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Doar prin consolidarea de centre universitare puternice, cu o cultură a calității bine conturată și cu o cooperare activă atât cu mediul privat, cât și cu parteneri europeni și internaționali, putem să oferim aceste oportunități.

Urez studenților un an universitar bun, plin de împliniri pe plan uman și educational și, în context, le mulțumesc, din suflet, tuturor celor care au înțeles noblețea și importanța educației și și-au dedicat viața acestei profesii nobile!”, a precizat, în mesajul său, eurodeputatul Grapini.

 

Comentarii

comentarii