Acasă Actualitate Evacuaţi din casă dintr-o eroare a primarului Ciuhandu

Evacuaţi din casă dintr-o eroare a primarului Ciuhandu

DISTRIBUIȚI

Familia Grecescu din Timişoara trece printr-o adevărată dramă, după ce în urmă cu ceva vreme a fost evacuată din apartamentul în care a locuit timp de mai mulţi ani. Mai exact, imobilul familiei Grecescu, care numără patru membri, a fost retrocedat, printr-o decizie a primarului Gheorghe Ciuhandu, foştilor proprietari. Prin decizia 2518/17.10.2006, familia Csapek şi-a redobândit apartamentul la care renunţase de bună voie înainte de revoluţie. Mai grav este faptul că, la acea vreme, membrii familiei Csapek au renunţat la toate drepturile pe care le aveau asupra imobilului situat în P-ţa Dr. Russel, pentru o anumită sumă de bani.

Procese peste procese

Din momentul în care Ciuhandu a semnat “ca primarul” un act pe care, probabil, nu s-a uitat au început să apară adevăratele probleme pentru familia Grecescu. Imediat după ce le-a fost retrocedat apartamentul, Elsa şi Ioan Csapek au făcut demersuri în justiţie pentru a intra în apartamentul pentru care fuseseră despăgubiţi de fostul regim comunist. Aşa se face că pe rolul instanţelor judecătoreşti din Timişoara au fost deschise mai multe procese de ambele părţi. După decizii care, la început, i-au bucurat pe unii şi i-au întristat pe alţii, s-a ajuns şi la o decizie definitivă şi irevocabilă, pronunţată de una dintre instanţele de judecată din Timişoara. În urma deciziei din 21 iunie 2010, familia Grecescu era evacuată din apartament, care revenea din acel moment foştilor proprietari.

Şi-au bătut singuri cuie în talpă

Michaela Grecescu susţine că aranjamentul a fost făcut chiar la primăria pe care Gheorghe Ciuhandu o conduce şi în acest moment. “Sunt convinsă că la primărie a fost un aranjament. Nu este posibil să retrocedezi un apartament pentru care înainte de revoluţie au fost acordate despăgubiri. Există acte chiar la primărie care atestă acest lucru. Din păcate, nu mai există chitanţele, pentru că acestea nu s-au ţinut o perioadă prea mare de timp. Cu toate acestea, din actele existente reiese clar că această familie a plecat legal din România înainte de 1989 şi a fost şi despăgubită de statul român. Cei de la primărie nu au văzut acest lucru, iar acum familia mea a fost evacuată”, spune, cu durere în suflet, Michaela Grecescu.

Răspuns ambiguu din partea lui Ciuhandu

La începutul lunii ianuarie 2012, după ce a participat la mai multe audienţe,  atât la Direcţia Patrimoniu, cât şi la Juridic, Michaela Grecescu s-a hotărât să-i adreseze în scris primarului Gheorghe Ciuhandu o scrisoare prin care îi cerea mai multe lămuriri. Mai precis, doamna Grecescu  vroia să ştie de ce Ciuhandu a emis o decizie prin care a retrocedat apartamentul în care familia ei a locuit. În scrisoare, femeia era supărată şi de felul cum este abordată de angajaţii de la Evidenţa Populaţiei, care au tratat-o ca pe ultimul om. La această scrisoare, edilul local a răspuns în termenul legal, însă răspunsul primarului nu avea nici o legătură cu cele reclamate de Michaela Grecescu, care, în prezent, locuieşte într-un apartament închiriat, întrucât municipalitatea nu a vrut să-i pună la dispoziţie nici o locuinţă. Şi, uite aşa, cu dreptatea în mână, o familie compusă din patru membri a ajuns să fie evacuată din cauza unei “scăpări” a celor din Primăria Timişoara. Reprezentanţii muncipalităţii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acest subiect.

 

Comentarii

comentarii