Acasă Cultura Eveniment de excepție, vineri, la Muzeul Banatului Timișoara 

Eveniment de excepție, vineri, la Muzeul Banatului Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Vineri, 8 decembrie 2023, va avea loc un eveniment de excepție la Muzeului Național al Banatului din Timișoara: lansarea cărții semnate de Corneliu Berari, în Sala de pedagogie muzeală a Bastionului Theresia, str. Martin Luther nr.4, etaj 1, începând cu ora 15.00.

Cartea lui Corneliu Berari este un dar pentru toți cei pasionați de istoria Bizanțului. Această lucrare stimulatoare nu doar că ne provoacă la reflecții intense, dar și construiește o fundație solidă pentru o nouă perspectivă culturală, un omagiu adus romanilor și românilor de pretutindeni.

Domnul Berari ne invită într-o călătorie captivantă prin paginile cărții sale, de la istoria antichității târzii la dezbaterile actuale din arheologie, teologie creștină, filozofie politică și relații internaționale. Cartea sa inovatoare ne îndeamnă să analizăm cu atenție mutațiile sociale, religioase și militare din Balcanii secolului VII d.Hr – explică reprezentanții Muzeului Banatului.

În cadrul evenimentului, vorbitorii invitați, dr. Mihail Neamțu și dr. Călin Timoc, vor împărtăși viziunile lor unice asupra temelor abordate.

Vă așteptăm cu nerăbdare să ne alăturați în această explorare intelectuală, pentru a descoperi împreună nu doar o carte, ci o întreagă lume a cunoașterii – este mesajul MNaB.

 

Comentarii

comentarii