Acasă Actualitate Eveniment european în Timișoara – Climathon 2024

Eveniment european în Timișoara – Climathon 2024

DISTRIBUIȚI

Timișoara Startups anunță cu entuziasm organizarea evenimentului Climathon Timișoara 2024, un maraton de inovație climatică ce va avea loc în zilele de 29 și 30 iunie la Cowork Timișoara – The Office. Evenimentul face parte din inițiativa globală Climathon, care își propune să mobilizeze comunități, inovatori și antreprenori pentru a dezvolta soluții sustenabile ce pot transforma provocările climatice în oportunități.

“Suntem ferm convinși că programele specializate, precum Climathon, sunt esențiale pentru concentrarea pe problemele importante ale comunității și pentru generarea unui impact pozitiv. Schimbările climatice sunt o realitate prezentă, iar prin implicarea noastră în desfășurarea locală a acestui program european, ne asumăm responsabilitatea de a transforma competențele locale în acțiuni concrete și eficiente, care pe lângă faptul că au un impact pe plan local, au posibilitatea de scalare și pe plan global.” a declarat Andrei Cosmin Munteanu, co-fondator Timișoara Startups.

Sub sloganul “Reduce. Reuse. Recycle.”, Climathon Timișoara 2024 își propune să aducă în prim-plan necesitatea reducerii deșeurilor în orașul Timișoara și să transforme ideile participanților în acțiuni concrete pentru un viitor mai verde.

Participanții la Climathon Timișoara vor avea ocazia să lucreze alături de experți renumiți în domeniile sustenabilității și ecologiei. Ei vor beneficia de îndrumare din partea unor mentori din industrie și facilitatori care îi vor ajuta să își structureze ideile și să le transforme în proiecte viabile. Mai mult, Climathon este o oportunitate unică pentru networking și colaborare într-un mediu creativ și susținut.

Evenimentul culminează cu șansa de a câștiga 5.000 € finanțare și oportunitatea de a participa la Romania ClimAccelerator Pitch Day 2024 – Idea Stage. Aceste premii sunt destinate să sprijine cele mai promițătoare soluții și să le ofere un impuls semnificativ în dezvoltarea ulterioară.

Înregistrați-vă singuri sau împreună cu o echipă pentru a face parte din acest efort global și pentru a contribui la schimbările pozitive în comunitatea locală.

Detalii și formularele de înscriere sunt disponibile aici, dar și pe site-ul Timisoara Startups.

Climathon este o mișcare globală destinată să genereze schimbări climatice prin hackathoane locale care aduc împreună studenți, profesioniști, antreprenori și politicieni în scopul rezolvării celor mai presante probleme climatice ale orașelor. Începând din 2015, Climathon a început să includă orașe din întreaga lume, demonstrând puterea acțiunii locale și colaborării globale.

În România, organizarea evenimentului Climathon este coordonată cu succes de Impact Hub Bucharest, cunoscut pentru implicarea sa activă în susținerea inovației și antreprenoriatului, în parteneriat cu EIT Climate-KIC.

„La Impact Hub Bucharest, credem cu tărie că fiecare dintre noi are puterea de a aduce schimbări semnificative în lupta împotriva schimbărilor climatice, în propria comunitate. Prin Climathon, căutăm să inspirăm, să conectăm și să sprijinim factorii locali de schimbare care își doresc să se implice în accelerarea tranziției către o societate fără emisii de carbon. Împreună avem oportunitatea de a construi comunități locale mai reziliente și un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.

În plus, Climathon beneficiază de sprijinul celor de la Raiffeisen Bank, un partener dedicat promovării inițiativelor ecologice și dezvoltării comunitare responsabile. Acest parteneriat subliniază angajamentul comun pentru o lume mai sustenabilă și demonstrează impactul pozitiv pe care colaborarea dintre sectorul financiar și cel inovativ îl poate avea asupra mediului.

„În ultimii ani, noi – Raiffeisen Bank România, ne-am implicat activ în dezvoltarea comunităților din care facem parte și vom continua să ne implicăm pentru că un viitor mai bun înseamnă colaborare continuă. Ne bucurăm că anul acesta Climathon se va desfășura în București și în alte 6 orașe din România într-un demers ce-și propune să aducă în prim plan cele mai inovatoare soluții de sustenabilitate pentru orașe mai verzi.”, a declarat Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Timișoara Startups este o organizație dedicată susținerii antreprenoriatului și inovării în regiunea Timișoara. Prin evenimente precum Climathon, organizația își propune să stimuleze dezvoltarea de soluții sustenabile care să răspundă provocărilor locale și globale.

Comentarii

comentarii