Acasă Actualitate Eveniment inedit organizat în premieră la Școala nr. 2 din Timișoara

Eveniment inedit organizat în premieră la Școala nr. 2 din Timișoara

2085
DISTRIBUIȚI

Un eveniment inedit a avut loc la Școala Gimnazială nr. 2, de pe strada Mureș nr. 8 din Timișoara, la sfârșitul săptămânii. Cu prilejul Zilei internaționale a familiei, a fost sărbătorită în premieră Ziua tatălui 2018. Ideea acestei manifestări a venit de la prof. Ermina Oprican.

“E o manifestare dedicată familiei, așadar participă și părinții, în acest caz, tăticii. Am observat că de obicei mămicile sunt chemate la toate activitățile. De aceea m-am gândit să îi implicăm și pe tătici. La o ședință cu părinții am promovat această idee. Ne-am gândit că ar fi un lucru extraordinar să îi sărbătorim pe tătici. Așadar, poate vom fi deschizători de drumuri și un exemplu pentru alte școli”, a spus prof. Ermina Oprican.

Conducerea unității școlare a fost încântată de idee și fost de acord să sprijine organizarea aceastei sărbători. “În data de 15 mai a fiecărui an, se marchează Ziua internațională a familiei, iar cu acest prilej, Școala nr. 2 organizează o serie de manifestări dedicate familiei, unde participă elevii, alături de părinții lor. Activitatea de vineri a fost dedicată Zilei tatălui și este o premieră. Prin toate aceste evenimente dorim să readucem aminte societății cât de importantă este familie și educația copiilor”, a spus prof. Ileana Crăciun, directorul adjunct al Școlii nr. 2. Printre altele, tăticii au participat la mai multe probe sportive, iar fetițele (minoretele) i-au susținut prin dans. Una dintre competiții a fost o întrecere prin alergare a tăticilor cu propriul copil în spate, pe o distanță scurtă.

De asemenea, tot la sfârșitul săptămânii, pe terenul de sport al Școlii nr. 2, a avut loc concursul național Cupa DHS 2018, faza județeană -îndemnare pe bicicletă, la care au participat elevii de la mai multe școli din Timiș. Scopul evenimentului a fost promovarea mișcării în aer liber. În 2018, faza națională va avea loc la Bistrița. “E un concurs din calendarul Ministerului Educației. Cuprinde etapele județene apoi cea națională. Implicarea DHS din Deva este consistentă și pe partea logistică, iar la etapa națională sunt premii frumoase. Au fost date elevilor inclusiv biciclete. Este un concurs de îndemnare în utilizarea bicicletei, combinat cu respectarea regulilor de circulație. Sunt două probe: una de teorie și una practică”, a explicat prof. Domolchi Ladislau, inspector școlar pentru activități educative școlare și extrașcolare.

Comentarii

comentarii