Acasă Cultura Eveniment special la UVT! „Scena și culisele ieri și azi”, cu Ioan...

Eveniment special la UVT! „Scena și culisele ieri și azi”, cu Ioan Holender

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara organizează un eveniment special „Scena și culisele ieri și azi”, care va avea loc joi, 9 noiembrie, la ora 18:00, în Aula Magna a UVT.

Acest eveniment face parte din Timișoara Ideas Fest și aduce în prim-plan o personalitate de excepție, celebrul muzician, bariton, impresar artistic și director managerial austriac de operă, Ioan Holender.

Ioan Holender este cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în lumea muzicală și de operă. Originar din România, el a devenit directorul managerial cu cea mai lungă durată de serviciu la renumita instituție muzicală Wiener Staatsoper. Cu o carieră de excepție și o pasiune pentru operă care a inspirat generații întregi, Ioan Holender este un nume care strălucește în lumea artistică internațională. Moderatorul serii va fi Sever Voinescu, redactorul șef al revistei „Dilema Veche”, care ne va ghida printr-o conversație interesantă și captivantă cu Ioan Holender.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Membru al comunității academice UVT, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa UVT, maestrul Ioan Holender este un simbol al Europei muzicale și a unei culturi profunde, care își are centrul la Viena, unde se află binecunoscuta școală centrală-europeană de muzică clasică. Vă așteptăm la o întâlnire specială la UVT, în care dialogul cu maestrul Holender va fi moderat prin vocea unui dintre cei mai avizați comentatori culturali, Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche.”

Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.

„Timișoara Ideas Fest” este un proiect de anvergură, dedicat ideilor și oamenilor care inspiră comunități. Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina de facebook „La UVT, Cultura este Capitală”.

 

 

 

Comentarii

comentarii