Acasă Cultura Evenimentul de artă contemporană al anului 2018 debutează, de Sfânta Marie, la...

Evenimentul de artă contemporană al anului 2018 debutează, de Sfânta Marie, la Timișoara. Programul

767
DISTRIBUIȚI

Woman, all too Woman – evenimentul de artă contemporană al anului 2018 la Timișoara din cadrul proiectului Baroque ll Urban –va debuta, miercuri 15 august, de Sfânta Marie, la Muzeului de Artă Timișoara, după următorul programul.

La ora 19.00 – în Sala Barocă, va avea loc speech-ul de deschidere a expoziției, iar de la ora 20.00, în curtea Muzeului de Artă, cu intrarea de pe strada Mercy – Performance MĂR 2018 & Party.

“Performance-ul MĂR, realizat de Kristina Ratiu Demuth în colaborare cu actrița Anca Pitaru, este gândit să funcționeze ca o prelungire, respectiv, o completare vie a lucrării video EA, pe care o puteti vedea în cadrul expoziției WOMAN, ALL TOO WOMAN.

Performance-ul își propune să tematizeze simbolic, necesitatea de a reevalua și interoga cu conștiență și blândețe paradigme sociale, tradiționale, religioase sau de mainstream, existente la adresa femeii. Îndeamnă, poate, la descoperirea și abordarea conștientă a propriei esențe feminine, dincolo de relația de conformare sau de rezistență față de orice idee arhetipala cu privire la ce este, nu este sau ar trebui să fie femeia”, se arată în caietul de prezentare.

Expoziția va fi deschisă, în perioada 15 august – 20 octombrie 2018.

Pe parcursul celor două luni de desfășurare, vor fi aduse în prim plan peste 30 de artiste din România, Serbia, Ungaria, Austria și Franța, peste 120 de lucrări de artă (pictură, sculptură, fotografie, instalație, obiect), precum și o serie de evenimente speciale: conferințe, dezbateri, performance, artist talk, teatru, ateliere, tururi speciale ș.a. “Anul acesta, echipa proiectului și-a dorit să pună în lumină creația feminină, acoperind un spectru larg de expresie artistică, cu focus pe artistele din estul Europei, dar și prin prezența unor creatoare din zona central europeană, care activează în zona Balcanilor”, spune project manager Mirela Stoeac Vlăduți.

Eveniment este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara.

 

Comentarii

comentarii