Acasă Actualitate Evenimentul lui Culiță Chiș – „Ziua Transportului Public Local”, anulat de primărie....

Evenimentul lui Culiță Chiș – „Ziua Transportului Public Local”, anulat de primărie. Tabără: „Au transformat o sărbătoare într-o batjocură a timișorenilor”

DISTRIBUIȚI

Vineri, 8 iulie, la Timișoara ar fi trebuit să se desfășoare Ziua Transportului Public Local. Cel puțin așa anunțase directorul cu o seară înainte Culiță Chiș, directorul DGDPPRU (drumuri, poduri, parcaje și rețele de utilități). Acesta anunțase, printre altele, plimbări cu noile tramvaie, „smoothie bike” și discuții cu vatmanii. Ca și în cazul comunicatului despre tramvaiele Bozankaya, Chiș folosise antetul primăriei. Ca și data trecută, acesta se recomanda ca managerul proiectului de achiziționare a noilor tramvaie.

Numai că vineri dimineață, cu câteva zeci de minute înainte de a începe evenimentul anunțat numai de Culiță Chiș, reprezentanții primăriei au transmis: „Dragi colegi, din motive organizatorice, evenimentul anunțat ieri de dl. Culiță Chiș a fost anulat. Ne pare rău pentru eventualele inconveniente și ne vom asigura ca pe viitor astfel de evenimente să fie organizate și anunțate în mod corect”.

Vineri după-amiază, se implică în acest scandal și liberalii. „Factorii responsabili de eveniment din Primăria Municipiului Timișoara au transformat o sărbătoare într-o batjocură a timișorenilor”, spune viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta, proaspăt „pedepsit” de Fritz cu scoaterea Direcției de Patrimoniu din atribuțiile sale, a găsit și care ar fi „motivele organizatorice” invocate pentru anularea evenimentului de vineri: nu ar fi putut niciun userist să ia din meritele organizării acestuia

Iată mesajul lui Tabără, transmis printr-un comunicat de presă al PNL Timiș:

„Din păcate, Ziua Transportului Public Local din acest an a reprezentat un eșec pentru cetățenii orașului nostru. Această zi trebuia să reprezinte un prilej de sărbătoare, dar s-a transformat într-un moment de bâlbâială generală, management defectuos, care reflectă din nou traiectoria greșită pe care merge administrația Timișoarei, iar aceste lucruri trebuie îndreptate în viitor, motiv pentru care trag un semnal public în acest sens.   

Această sărbătoare e o tradiție a transportului public din Timișoara, cu parade, tramvai cu cai, atmosferă de sărbătoare, iar anul 1869 reprezintă anul nașterii societății de transport timișorean.     

Anul acesta? Organizare și comunicare dezastroasă între factorii de decizie, fiind anulat evenimentul în ultimul moment și neasumat practic de nimeni, cu 24 de minute înainte de startul evenimentului. Nu s-au dat explicații, iar factorii responsabili de eveniment din Primărie în subordinea cărora se află societatea de transport au invocat doar motive organizatorice care au stat la baza acestui moment de batjocură a timișorenilor. Din păcate, acesta nu este singurul de acest fel, pentru că astfel de «motive organizatorice» le regăsim în tot mai multe sfere care țin de competența administrației locale parte USR, de la căldură și curățenie până la trafic și siguranță. Probabil nu avea cine reprezenta Primăria Municipiului Timișoara la eveniment, unii fiind în concediu, alții prinși în întâlniri, alții «interziși politic» pentru a fi delegați.    

În numele Primăriei Muncipiului Timișoara ne cerem scuze celor puși pe drumuri inutil, copii, bătrâni de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv DAS, anunțați inițial că vor putea călători pe traseul turistic cu unul din noile tramvaie achiziționate printr-un proiect european.    

Era de văzut modul de funcționare a bicicletei care produce suc proaspăt pentru pasageri (smoothie bike-ul – n.r.), dar toate acestea rămân pe altă dată când sperăm să existe mai multă responsabilitate, comunicare și asumare. Când nu puteți, cereți ajutor”.

Comentarii

comentarii