Acasă Actualitate Evgheni Prigojin, șeful Wagner, figura pe lista de pasageri a unui avion...

Evgheni Prigojin, șeful Wagner, figura pe lista de pasageri a unui avion Embraer prăbuşit în Rusia

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Potrivit autorităţilor ruse, la bordul avionului se aflau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Nimeni nu a supravieţuit.

Până acum s-au găsit opt cadavre la locul prăbuşirii avionului, potrivit agenţiei de presă RIA.

Nu a fost confirmată prezenţa liderului grupului paramilitar Wagner la bordul avionului.


Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe lista celor 10 pasageri aflaţi la bordul unui avion prăbuşit în Rusia, scrie BBC. 

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, notează pe X (fostul Twitter), că există unele informaţii că în avion ar fi fost şi Dmitri Utkin, un fost ofiţer al forţelor speciale care a condus coloana de mercenari Wagner către Moscova în iunie.

Gheraşcenko a distribuit două filmuleţe cu avionul prăbuşit.

Potrivit agenţiei Tass, Autoritatea Aeronautică Civilă a Rusiei a afirmat că Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, se  afla pe lista pasagerilor avionului.

Agenţia Federală de Transport Aerian a lansat o investigaţie cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri numărându-se Evgheni Prigojin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian într-un comunicat, comform Tass.

“A fost declanşată o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceştia se afla şi numele şi prenumele lui Evgheni Prigojin”, a menţionat departamentul.

Comentarii

comentarii