Acasă Actualitate Examen și testare psihologică la Timișoara pentru cei care vor să devină...

Examen și testare psihologică la Timișoara pentru cei care vor să devină preoți

DISTRIBUIȚI

La Timișoara se va organiza o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească – sesiunea martie 2019.

La examenul de capacitate preoţească se pot înscrie doar licenţiaţii în Teologie Pastorală, cei care doresc hirotonia întru preot. Întrucât examenul de capacitate preoţească are valabilitate un an de zile pentru cei care au obţinut media sub 9,00 şi doi ani valabilitate pentru cei care au promovat cu cel puţin media 9,00, se pot înscrie şi candidaţii care au depăşit condiţiile enunţate.

Înscrierea se va face la Centrul eparhial (la Sectorul învăţământ) în perioada 18-22 februarie a.c. Dosarul de înscriere va cuprinde:

  1. a) cerere către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Ioan;
  2. b) copii după actele de studii: diplomă de licenţiat în teologie pastorală, master, doctorat şi foile matricole, certificat modul psihopedagogic;
  3. c) copie B.I./C.I.;
  4. d) Curriculum Vitae;
  5. e) recomandarea preotului duhovnic;
  6. f) dovadă de la Centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.

Cursuri de pregătire a candidaţilor pentru examenul de capacitate preoţească se vor organiza și susţine în perioada 25 februarie – 8 martie.

Examenul va consta în:

proba eliminatorie – testare psihologică, ce se va desfăşura în data de 18 martie a.c., ora 9.00

testarea de specialitate, în cadrul căreia se vor susţine probele scrise (dogmatică şi morală; IBU şi IBR) şi probele orale (exegeză biblică, predică, cateheză, tipic şi liturgică, cântare, legislaţie şi administraţie bisericească) în ziua de 2 aprilie, ora 800, la Centrul eparhial din Timişoara, B-dul. C.D. Loga nr. 7.

 

Comentarii

comentarii