Acasă Actualitate Excelenţă în educaţie – Liceul Teoretic Socrates Timişoara

Excelenţă în educaţie – Liceul Teoretic Socrates Timişoara

577
DISTRIBUIȚI

liceul socratesDSCN1826 „Excelenţa în educaţie” – este sloganul Liceului Teoretic Socrates Timişoara. De asemenea, „Noi dăm părinţilor vacanţă! Elevii îşi fac temele şi învaţă în şcoală” – este altă deviză cu care se mândreşte această unitate de învăţământ din capitala Banatului.

De ce un elev trebuie să aleagă Liceul SOCRATES? Prof. Oltea Copaci, directorul liceului, a explicat că educaţia aici este cu adevărat centrată pe elev. Clasele au cel mult 15 elevi. Se lucrează pe grupe şi grade de dificultate.

„Punem acent pe gândirea logică care stimulează creativitatea, activează imaginaţia. Astfel, învăţarea este un proces flexibil. Misiunea noastră este dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim; punem accentul pe dezvoltarea valorilor promovate prin filosofia educaţională a şcolii şi a competenţelor cheie care îi permit inserţia socială şi învăţarea pe tot parcursul vieţii”, a subliniat prof. Oltea.

Liceul oferă 10 burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Profilului moral şi acţional al unui absolvent al Liceului Teoretic SOCRATES este caracterizat de un set de valori promovate prin procesul de învăţare şi educaţie:

Judecată înţeleaptă – a defini şi a înţelege scopurile valoroase şi a stabili priorităţile; a gândi prin prisma consecinţelor acţiunilor şi a fundamenta deciziile pe înţelepciunea practică.

Integritatea – a avea puterea interioară de a spune adevărul, de a acţiona onest în gând şi în faptă.

Curajul – a avea puterea de a face ceea ce este bine şi de a-şi urma propria conştiinţă.

Bunătatea – a arăta grijă şi compasiune, prietenie şi generozitate faţă de ceilalţi.

Perseverenţa – a fi consecvent şi a găsi puterea de a merge mai departe în ciuda dificultăţilor, a eşecurilor personale.

Respectul – a arăta consideraţie faţă de oameni, faţă de autorităţi, faţă de proprietate şi, nu în ultimul rând, faţă de propria persoană.

Responsabilitatea – a duce la îndeplinire cu consecvenţă obligaţiile care revin fiecăruia, asumarea răspunderii pentru propriile acţiuni.

Autodisciplina – a avea control asupra propriilor acţiuni, cuvinte, dorinţe împulsuri şi a avea un comportament adecvat oricărei situaţii; a da tot ce ai mai bun în orice împrejurare.

Adresa liceului este pe Calea Bogdăneşti nr. 32B Timişoara.  

Comentarii

comentarii