Acasă Economic Excelența în afaceri, premiată de CCIAT la Topul Firmelor 2016 –...

Excelența în afaceri, premiată de CCIAT la Topul Firmelor 2016 – Foto

1899
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat vineri, 27 octombrie 2017, cea de-a 24-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2016, eveniment devenit unul de referinţă în vestul României, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2016 reunește  8.510 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 28.764 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut.

Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.767 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. Totodată, 110 firme clasate pe primele trei locuri în ultimii șapte ani, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la cea de-a 9-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul pe care universităţile de stat timișene le deţin în elita învăţământului academic românesc.

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul „Timișoara, capitală culturală europeană”, ediția prezentă stă sub semnul „Timișoara, orașul premierelor”, căci realizările Timișoarei care au pus-o pe harta lumii, și-au pus amprenta și asupra Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, marcându-i destinul dar și viitorul.

În acest context, CCIAT lansează volumul „CCIA Timiș, sub semnul premierelor”, ediție personalizată a cărții „101 premiere naționale, europene, mondiale timișorene” scrisă de Ioan Hațegan,  care va fi oferită firmelor distinse cu Trofeul de Excelență.

CCIA Timiș a acordat și premii speciale, pentru realizări de excepție.

Astfel, au fost acordate Trofee de Excelență în Afaceri:

 -Zoppas Industries Romania – firma care în 2016 a creat cele mai multe locuri de muncă;

 -Profi Rom Food – firma care a realizat cea mai mare cifră de afaceri în 2016.

Trofeul de Excelență pentru Competitivitate Investițională a fost acordat:

– COCA-COLA HBC Romania (investiție de 7 mil. euro în fabrica de la Timișoara pentru o nouă linie de producție de mare viteză);

– VOX Technology Park (business hub cu cea mai mare suprafaţă per etaj disponibilă într-o clădire de birouri din Timişoara (3.500 mp), o investiție de 30 mil.euro și un proiect cu cel mai mare punctaj acordat vreodată în România clădirilor verzi).

În calitate de unic partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, CCIAT a acordat, pentru a doua oară, Trofeul de Excelență “Climate Kic schimbă destine”, Asociației GREEN EDU CARE, ca prima entitate creată de către un „pionier” (av. Andreea MIHOC), ca urmare a participării în sub-programul Pioneers into Practice susținut de Climate Kic și CCIAT.

Aflat la cea de-a treia ediție, Trofeul de Excelență pentru Cultură a fost atribuit Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara, un teatru emergent, profund racordat la public și asumat în spațiul civic și social al orașului.

Ca o premieră în istoria CCIAT, a fost conferit Trofeul de Excelență pentru Sport Clubului de rugby Saracens Timișoara.

În semn de apreciere a investirii în Timișoara, anul acesta, a Consulului General al Serbiei și a Consulului Germaniei cât și a deschiderii la Timișoara a Consulatului Onorific al Macedoniei și Consulatului Onorific al Mexicului, pentru a-i prezenta pe diplomații recent investiți comunității de business, în vederea asigurării unui climat de afaceri prietenos, CCIAT a acorda Trofeul de Excelență în Afaceri, după cum urmează: STADA HEMOFARM (firmă cu capital sârb cu cea mai mare cifră de afaceri), AUTO SCHUNN (firma cu capital german care a realizat cea mai recentă investiție în județul Timiș), International Health I.H. (firmă cu asociați  din Rep. Macedonia cu cea mare cifră de afaceri) și HELLA Romania (firma care a realizat cel mai mare volum de export către Mexic). Au urcat pe scenă pentru a înmâna distincțiile: E.S. Vladan TADICI-Consulul General al Serbiei la Timișoara, E.S. Ralf Krautkrämer-Consulul Germaniei la Timișoara, Pavel Dupța-Consul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara și dr. Adrian Bădescu-Consul Onorific al Mexicului la Timișoara.

Apa AUR’A, prima şi singura apă românească premiată cu trei stele de aur la Bruxelles, a primiu Trofeul de Excelență pentru recunoaştere internaţională la cel mai înalt nivel.

Un premiu special, „Ștafeta generațiilor – Cheia succesului”, a fost înmânat firmei Prospero care aniversează 25 de ani de existență pe piața timișeană, timp în care a creat câteva branduri de mare succes.

Topul Firmelor a reunit și anul acesta peste 800 de participanţi – reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri, administrația publică, instituții și servicii deconcentrate din teritoriu, magistrați, oficiali ai misiunilor diplomatice în România, universități, instituţii de cultură, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş, mass media.

Clasamentul Topului firmelor 2016

Comentarii

comentarii