Acasă Actualitate Excelența Sa Martin Roos, episcop emerit de Timișoara, aniversează 21 de ani...

Excelența Sa Martin Roos, episcop emerit de Timișoara, aniversează 21 de ani de la consacrarea sa episcopală

1204
DISTRIBUIȚI

Vineri, 28 august, la Domul Episcopiei Romano Catolice din Piața Unirii Timișoara, în comemorarea liturgică a sf. Augustin, Excelența Sa Martin Roos, episcop emerit de Timișoara, administrator apostolic de Zrenjanin, aniversează 21 de ani de la consacrarea sa episcopală, eveniment ce avut loc în aceeași zi, dar în 1999, în Domul din Timișoara.

”Bunul Dumnezeu să îl păstreze în sănătate și har, E.S. Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara, Ordinariatul Episcopal, preoții diecezei și credincioșii aducându-i și pe această cale felicitări, rugăciuni și cele mai sincere gânduri de bine”, este mesajul Episcopiei Romano Catolică Timișoara.

Prezentăm programul manifestărilor cultural religioase în luna septembrie

1.Biroul pentru Pastorația Familiilor și a Adulților din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara va organiza în perioada 28 – 30 august 2020 la Casa Jakobus al asociaţiei Caritas Lipova o tabără pentru familii în limba maghiară. Respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, numărul participanților este limitat. Programul taberei va începe vineri, 28 august la ora 18.00 și se termină duminică, 30 august la prânz.

2. Aniversarea a 21 de ani de episcopat ai Eps. Martin Roos

Vineri, 28 august a.c., în comemorarea liturgică a sf. Augustin, Excelența Sa Martin Roos, episcop emerit de Timișoara și până acum Administrator Apostolic de Zrenjanin, aniversează 21 de ani de la consacrarea sa episcopală, eveniment ce avut loc în această zi, în 1999, în Domul din Timișoara. Bunul Dumnezeu să îl păstreze în sănătate și har, E.S. Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara, Ordinariatul Episcopal, preoții diecezei și credincioșii aducându-i și pe această cale felicitări, rugăciuni și cele mai sincere gânduri de bine.

3. Consacrarea noului episcop auxiliar de Alba Iulia la Șumuleu Ciuc

Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit ca episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia pe Dr. László Kerekes, paroh al Parohiei Romano-Catolice din Târgu Secuiesc, conferindu-i titlul de episcop titular de Tharros. Sf. Liturghie de consacrare va avea loc sâmbătă, 29 august 2020 la ora 10.30 în biserica de pelerinaj din Șumuleu Ciuc. La acest eveniment deosebit va participa Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.

4. Zi de rugăciune în curtea parohiei Timișoara-Iosefin

Sâmbătă, 29 august 2020 în curtea parohiei Timișoara-Iosefin va avea loc o zi de rugăciune, după cum urmează:

 Program înainte de masă

10:00 – 12.30: Cantece, mărturii, catheză, discuții în grupuri mici

 Program de seară

 18:30-22.00:  Rozariu cu meditatii, sf. liturghie, adorație

Deoarece în curtea parohiei locurile sunt limitate, în vederea bunei organizări și pentru respectarea prevederilor legale pentru această perioadă cei dornici să participe sunt rugați să-și anunțe prezența la număr de telefon: 0256-493034 între orele 10.00-13.00. Purtarea măștii și respectarea distanței de siguranță de 1,5 metri este obligatorie.

5. Consacrarea noii biserici din Moșnița Nouă

În data de 30 august a.c., la ora 17:00, Excelența Sa Iosif Csaba Pál va consacra noua biserică romano-catolică din Moșnița Nouă. Noul lăcaș de cult a fost ridicat în ultimii ani prin străduința parohului de până acum, al parohiei Timișoara II Fabric, Pr. János Kapor, pentru a răspunde nevoilor spirituale ale numărului mereu crescând de credincioși catolici, care locuiesc în această comună bănățeană. Sfântul patron al bisericii – filială al parohiei Fabric – va fi sf. Gerhard, primul episcop al Diecezei de Cenad.

6. Primiție în biserica din Breștea

Pr. Piry Radulov hirotonit întru preot sâmbătă, 22 august în Bazilica din Maria Radna va celebra Sf. Liturghie de primiție duminică, 30 august 2020 începând cu ora 18.00 în biserica romano-catolică din Breștea.

7. Întâlnirea responsabililor și membrilor birourilor pentru pastorație

În perioada 1-3 septembrie 2020 bazilica și mănăstirea Maria Radna va găzdui întâlnirea responsabililor și membrilor birourilor pentru pastorație din Dieceza de Timișoara. La programele acestui eveniment vor fi prezenți preoții Aulei Episcopale, arhidiaconii Arhidiaconatului de Mureș și al Banatului Montan, membrii Biroului pentru Pastorația Familiilor și a Adulților, Centrului Diecezan de Tineret, Biroului Media, respectiv responsabilii pentru vocații și seminariștii și diaconii permanenți. Pe lângă redactarea programului pastoral pentru anul viitor, sub semnul temei și motto-ului noului an pastoral, participanții la această întâlnire vor căuta răspuns și la întrebarea: care sunt acei pași concreți, care duc la trăirea Cuvântului lui Dumnezeu în mod individual, în cadrul grupului de activitate, respectiv în comunitatea pentru care se desfășoară programele și activitățile planificate.

8. Întâlnire despre Cuvântul Vieții

În Parohia Romano-Catolică din Timișoara IV Iosefin miercuri, 2 septembrie 2020 la ora 19.30 va avea loc o întâlnire despre Cuvântul Vieții.

9. Adorație Euharistică pentru familii

Joi, 3 septembrie 2020 la ora 19.30 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin va avea loc o Adorație Euharistică pentru familii.

10. Adorație Euharistică în curtea interioară a Ordinariatului Episcopal

Joi, 3 septembrie 2020, începând cu ora 22.00, în curtea interioară a Episcopiei Romano-Catolice, Str. Augustin Pacha nr. 4, va avea loc o Adorație Euharistică, un timp de har și comuniune în Domnul. Devoțiunea va fi oficiată de Pr. Nikola Lauš, canonic catedral, directorul cancelariei episcopale.

11. Binecuvântarea casei Kolping din Rusca Montană

În data de 5 septembrie a.c., la ora 12.00, în cadrul unei Sf. Liturghii Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara va binecuvânta casa Kolping din Rusca Montană cu 10 camere (25 de locuri) de cazare, renovată recent. Pe drumul de întoarcere, Părintele Episcop Iosif va binecuvânta și vechea casă parohială din Oțelu Roșu/ Ferdinand (Str. Republicii nr. 82), care de asemenea a fost renovată integral.

12. Sf. Liturghie în bazilica din Maria Radna în sărbătoarea Nașterii Sf. Fecioare

Ziua de 8 septembrie în calendarul Bisericii Creştine este Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. În această sărbătoare numeroşi credincioşi participă la Sf. Liturghii celebrate în diferitele biserici dedicate Maicii Domnului. În bazilica din Maria Radna Sf. Liturghie pontificală de la ora 11.00 va fi celebrată de către Excelența Sa Jenő Schönberger episcop diecezan de Satu Mare. Va concelebra Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara. Respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în biserica de pelerinaj vor avea acces doar 70 de persoane, restul credincioșilor putând participa la Sf. Liturghie în aer liber, din curtea mănăstirii sau din fața bazilicii.

13. Congresul Internațional al Asociației Renovabis

În perioada 8-10 septembrie 2020 va avea loc cel de-al XXIV-lea Congres Internațional al Asociației Renovabis, având ca temă: COVID-19: O nouă provocare pentru Biserică și societate în Est și în Vest. La acest eveniment Episcopia Romano-Catolică de Timișoara va fi reprezentată de către Pr. Nikola Lauš, director al Cancelariei Episcopale, canonic catedral. Mai multe în acest sens, găsiți la: https://www.renovabis.de/mitmachen/internationaler-kongress-renovabis.

14. Întâlnirea parohilor și capelanilor la Ordinariatul Episcopal

Miercuri 9 septembrie a.c. începând cu ora 10.00 la sediul Ordinariatului Episcopal Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara se va întâlni cu parohii și capelanii care locuiesc și muncesc în aceeași casă parohială.

Comentarii

comentarii