Acasă Actualitate Există şi sceptici, vizavi de utilitatea construirii podului Jiul

Există şi sceptici, vizavi de utilitatea construirii podului Jiul

1224
DISTRIBUIȚI

În mai 2015, Primăria Timişoara iniţia procedura de achiziţie pentru servicii de proiectare pentru construirea unui nou pod peste Bega, în continuarea străzii Jiul, între splaiurile Nicolae Titulescu şi Tudor Vladimirescu.

Astfel, Podul Jiul ar urma să aibă patru benzi, câte două pe sens, piste de biciclete și trotuare. ”Sună foarte bine, însă îmi pun următoarea întrebare firească: oare este atât de util acest pod, în condițiile în care deschiderea spre Splaiul Tudor Vladimirescu este îngustă, iar clădirile istorice sunt în imediata vecinătate a acestuia? Mai mult, Splaiul Tudor Vladimirescu are o singură bandă de circulație, la fel ca și strada ce face legătura cu zona Sinaia!”, spune Alex Dascălu.

“Pentru acest obiectiv trebuie să avem bani. Nu renunțăm, așa cum am declarat, la niciunul din obiectivele majore. Se încheie SF. La următoarea ședință a CL, fie la sfârșitul lunii august, fie începutul lunii septembrie, vom da undă verde pentru elaborarea proiectului tehnic și detaliile de execuție. În luna octombrie estimez vom lansa licitația pentru execuție”, declara, în luna august, primarul Nicolae Robu.

“Orașul acesta are nevoie de noi poduri, de 50 de ani nu s-a făcut niciun pod nou”, a declarat, vineri, primarul Timișoarei.

În opinia lui Alex Dascălu, Timișoara are două mari probleme:

  1. Risipa banului public făcută de administrația liberală cu acordul tacit al opoziției;
  2. Lipsa de interes pentru întreținerea și reabilitarea construcțiilor existente în Timișoara.

“Într-o postare anterioară, vorbeam de podurile și pasarelele de peste Bega ce se află în afara perioadei de garanție, necesitând lucrări urgente de reabilitate, consolidare și modernizare, însă aceste lucrări înaintează bătând pasul pe loc! În mod sigur nu există interes pentru astfel de lucrări, din diferite motive cunoscute doar de primarul orașului, însă visăm la poduri noi!”.

El consider că podul Jiul este o investiție total inutilă, în condițiile în care există de-o parte și alta Podul Traian ce leagă Piața Operei de Piața Maria și Podul Dragalina ce leagă zona Gării de Nord de zona Iosefin (pod despre care am mai scris zilele trecute unde șoferii apelează la bun simț și mica înțelegere pentru a-l traversa, iar muncitorii lipsesc), dar și Podul Metalic pietonal!

Cred că ar trebui să ne revenim din somnul adânc în care ne aflăm și să coborâm cu picioarele pe pământ!

Comentarii

comentarii