Acasă Actualitate Experiment științific inedit la care a participat artista Daniela Ploia, de Ziua...

Experiment științific inedit la care a participat artista Daniela Ploia, de Ziua Mondială a Sănătății

DISTRIBUIȚI
 
Îndrăgita cântăreață de muzică folclorică, Daniela Ploia, din Timișoara, a participat la un inedit experiment științific, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, în 7 aprilie, la Sibiu.
“Am fost invitată la Zilele medicale sibiene unde am vorbit despre terapia prin muzică și apoi am și cantat la party de după eveniment, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. A fost o experiență minunată și s-a demonstrat cum prin muzică creierul efectiv ia o altă întorsătură de bine, chiar spre vindecare. Medicii au spus că au adus bolnavi cu probleme neurologice care au fost supuși la terapia prin muzică și efectiv i-au readus la funcționarea normală a creierului. Au fost conectați la un aparat special de la Pfizer care arată cum reacționează creierul la muzică”, a explicat artista din Timișoara, care cântat atât doine tradiționale românești, câ și săltărețe. 
Aparatul a trebuit testat pe mai multe variante, iar la party, după testul științific, Daniela a cântat melodii din toate zonele folclorice. La eveniment au fost invitați medici, dar și angajați din sănătate din multe județe din România, dar și din străinătate.
 
“Am fost tare norocoasă să fiu aleasă pentru acest test. M-a impresionat foarte mult cum reacționau oamenii când le cântam. Ei fiind conectați la acel aparat. Medicul de imagistică care a testat aparatul a zis că unii se vindeca pur și simplu prin terapia cu muzică”, a concluzionat îndrăgita artistă, Daniela.

Comentarii

comentarii