Acasă Actualitate Experții români și cei sârbi s-au întâlnit la Moravița pentru a stabili...

Experții români și cei sârbi s-au întâlnit la Moravița pentru a stabili detaliile viitoarei autostrăzi spre Belgrad

DISTRIBUIȚI

România și Serbia vor semna un acord de colaborare, cel mai probabil în aprilie, la Belgrad, un acord care va stabili toate detaliile legate de viitoarea autostradă ce va lega Timișoara de capitala statului vecin, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorinn Grindeanu. Vineri, la Moravița s-au întâlnit delegațiile tehnice din cele două țări pentru a pune la punct ultimele detalii legate de proiect. Iar cea mai bună veste e că șoseaua nu va fi drum expres ci va avea profil de autostradă.

”La Moravița, azi a fost o întâlnire a grupului de lucru româno – sârb. Delegația română a fost condusă de secretarul de stat Adrian Foghiș, au fost reprezentanți de la CNAIR, Ministerul Transporturilor, DRDP Timișoara. După discuții vă pot spune că mai există câteva puncte ce trebuie depășite ca proiectul să intre pe făgaș și să facem licitația pentru execuție, ca proiectul să intre în etapele următoare. S-au depășit punctele cu semnul întrebării. În următoarele două săptămâni urmează să se finalizeze acordul bilateral, cu ocazia unei vizite, în aprilie, la Belgrad, sper să semnez acordul”, a anunțat Grindeanu.

Cea mai bună veste este că profilul drumului care va lega Timișoara de Belgrad va fi unul de autostradă, nu de drum expres (cel mult) așa cum era prevăzut inițial. Iar aceasta se va stabili clar în acordul menționat.

 

Comentarii

comentarii