Acasă Actualitate Explicaţiile managerului spitalului Victor Babeş din Timişoara: care sunt cele mai mari...

Explicaţiile managerului spitalului Victor Babeş din Timişoara: care sunt cele mai mari surse de infectare cu COVID-19

DISTRIBUIȚI

Principalele surse de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) sunt mijloacele de transport în comun, petrecerile, în special ale adolescenţilor, şi fabricile în care angajaţii nu respectă măsurile de protecţie. La această concluzie a ajuns medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, după ce a purtat discuţii cu pacienţii.

“În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus medicul Cristian Oancea, conform Digi24.

“Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a mai precizat dr. Oancea, conform sursei citate.

După intrarea noilor restricţii, în noaptea de duminică spre luni, medicul speră ca numărul cazurilor de COVID-19 să înceapă să scadă în două săptămâni.

Copiii NU trebuie trataţi cu antibiotice acasă pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Recomandarea lui Nelu Tătaru pentru părinţi

Comentarii

comentarii