Acasă Cultura Expoziția „Scuturatul Pomilor din Rai” a inegalabilului sculptor Bata Marianov, la Muzeul...

Expoziția „Scuturatul Pomilor din Rai” a inegalabilului sculptor Bata Marianov, la Muzeul Național al Banatului Timișoara

DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului Timișoara a organizat vernisajul expoziției „Scuturatul Pomilor din Rai” a inegalabilului sculptor Bata Marianov. O călătorie vizuală pe care nu veți vrea să o ratați!

„Scuturatul pomilor din Rai este mai mult decât o colecție de sculpturi. Este o reflecție asupra realității și imaginației, o împletire subtilă între lumea geometrică și aceea a emoțiilor. Sculpturile sale, „Calul lui Scaraoțchi” sau „Diamant și mămăligă”, sunt fructe ale inspirației sale nesfârșite, căzute direct din Rai. Și, deși materia sa principală este lemnul, credem cu tărie că opera sa, fiind născută din pomii Raiului, va răzbate eternitatea.

Bata Marianov nu este doar un artist, ci un explorator al formelor, un alchimist al culorilor. Cu o carieră ce a strălucit de-a lungul timpului și cu recenta decernare a Marelui Premiu de către Uniunea Artiștilor Plastici din România, Bata Marianov își confirmă, dacă mai era nevoie, geniul artistic – este mesajul Muzeului Banatului.

Expoziția este deschisă timp de 1 lună la etajul Bastionului Maria Theresia.

Comentarii

comentarii