Acasă Cultura Expoziția Victor Brauner, în fața a peste 6 mii de iubitori de...

Expoziția Victor Brauner, în fața a peste 6 mii de iubitori de artă! Alin Nica: “Am scris istorie!”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a reușit să aducă expoziția Victor Brauner în fața a peste 6 mii de iubitori de artă, în cadrul deschiderii oficiale a Programului Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

“Am poziționat astfel Timișoara în avangarda elitei artistice la nivel european”, spune Alin Nica, președintele CJT.

Consiliul Județean Timiș a investit peste 2 milioane de euro în infrastructura culturală de la Muzeul Național de Artă Timișoara și rezultatele nu au întârziat să apară. Din prima zi a lansării expoziției, toate oficialitățile și oamenii de cultură care au trecut pragul la Muzeul Național de Artă Timișoara au salutat prima retrospectivă a lui Victor Brauner în țara sa de origine și au asigurat că o vor face cunoscută în întreaga Europă.

Au onorat cu prezența comisarul european – doamna Adina Vălean, ministrul Culturii – domnul Lucian Romașcanu, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România, consilierul președintelui României – domnul Sergiu Nistor, președintele Institutului Cultural Român – domnul Liviu Jicman, actualul director al Centrului Pompidou – domnul Xavier Rey și fostul director al aceluiași reputat muzeu din Paris – domnul Bernard Blistene.

“Alături de aceștia am avut alături multe delegații oficiale, ambasadori din întreaga lume, artiști, jurnaliști locali, naționali și internaționali, persoane relevante pentru sectorul cultural, oameni care ne-au bucurat sufletele cu felicitările pe care ni le-au adresat.

Mulțumesc tuturor partenerilor care au făcut posibil acest proiect cu mii de ore de muncă în spate. La deschiderea TM2023, am scris istorie alături de Muzeul Național de Artă Timișoara, Centrul Pompidou, Fundația Art Encounters și Institutul Francez.

Mulțumesc sectorului privat care ne-a susținut în acest proiect, avem încredere că expoziția Brauner este un frumos început pentru ce urmează să devină la nivel european, atât Timișoara cât și Muzeul Național de Artă Timișoara”, este mesajul lui Nica.

 

Comentarii

comentarii