Acasă Economic Exproprieri mai scumpe cu 21,62 milioane de lei pentru autostrada Timișoara –...

Exproprieri mai scumpe cu 21,62 milioane de lei pentru autostrada Timișoara – Lugoj

502
DISTRIBUIȚI

Exproprierile a 74 de imobile ce fac parte din coridorul de expropriere pentru realizarea Autostrăzii Timișoara – Lugoj s-au dovedit a fi mai scumpe decât sumele prevăzute inițial. Aceasta situație urmează să fie modificată printr-o Hotărâre de Guvern.

Pentru cele 74 de imobile au rezultat diferențe față de suprafețele din măsurătorile inițiale, ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere. Astfel urmează să fie actualizată lista cu proprietarii, inclusiv elementele de identificare ale terenului, suprafaţă şi sumă. Suma aferentă justelor despăgubiri pentru cele 74 de imobile este în prezent de 66.901 mii lei. Ca urmare a realizării documentațiilor cadastrale și al unui raport de evaluare, pentru despăgubirea acestora este necesară suma de 88.877 mii lei. În acest context, suma pentru despăgubiri este necesară să fie suplimentată cu 21,62 milioane de lei.

Totodată, ca urmare a măsurătorilor din teren și a documentelor furnizate de către proprietari și de către O.C.P.I. Timiș, precum și a realizării documentațiilor cadastrale de dezmembrare a suprafețelor afectate de coridorul de expropriere, a fost identificat un număr de trei imobile care, deși au fost incluse în lista inițială a imobilelor ce necesitau expropriere, în prezent nu se mai regăsesc în interiorul coridorului de expropriere și necesită a fi abrogate. Suma rezultată din anularea consemnărilor aferente pozițiilor ante menționate este de 358,46 mii lei.

Inițiatorii proiectului menționează faptul că din cele 74 de imobile, în prezent există un număr de 7 imobile, în proprietatea societății Roseland SRL, pentru care a fost intentată acțiune în justiție cu privire la contestarea cuantumului despăgubirilor. Inițiatorii susțin că nu există impedimente legale care să nu permită actualizarea datelor de identificare, precum și actualizarea valorilor despăgubirilor pentru aceste 7 imobile, chiar și în situația în care proprietarul a contestat cuantumul despăgubirilor.

Lista exproprieri Timisoara Lugoj

Sursa: arenaconstruct.ro

Comentarii

comentarii