Acasă Eveniment “Faceţi dreptate!”(Kărăn ceacimos!)

“Faceţi dreptate!”(Kărăn ceacimos!)

DISTRIBUIȚI

Rudele ţiganului omorât şi tranşat la Timişoara pun presiune pe justiţie:
Ţiganii vor dreptate pentru cea mai oribilă crimă făcută în ultimul timp în România. Şefii ţiganilor din vestul ţării şi rudele lui Trifu Schrottu, bărbatul de 65 de ani, omorât cu 50 de lovituri de cuţit şi apoi tranşat pentru că nu a vrut să plătească o prestaţie sexuală, pun acum presiune pe justiţie. „Dacă justiţia nu va face dreptate, putem şi noi să fim chinezi. Şi noi putem băga oameni în plase sau valize. Avem bani şi vom merge la CEDO şi la Haga, dacă în România adevărul nu va triumfa”, spune Tiberiu, fratele lui Trifu Schrottu, ţiganul care a fost omorât cu bestialitate chiar de ziua lui.

Cioca, înmormântat în Cimitirul Eroilor

Liderii ţiganilor îşi doresc o pedeapsă exemplară pentru criminali.  Dacă s-ar putea, închisoare pe viaţă. Ţiganii sunt nemulţumiţi şi că justiţia s-ar fi antepronunţat în cazul teribilei crime şi au decis ca doar studentul Raul Sergiu Florea să fie cercetat pentru omor. Prietena lui, Carmen Bejan, va fi judecată doar pentru complicitate la crimă. Trifu Schrottu, alias Cioca, a fost omorât în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o cameră a Căminului 1-2 al Facultăţii de Medicină din Timişoara. Cadavrul a fost apoi tranşat, trunchiul ajungând într-un geamantan, iar picioarele în doi saci de plastic. Raul Sergiu Florea este considerat criminalul. Motivul: ţiganul nu ar fi plătit 500 de euro, costul unei partide de sex cu Carmen Bejan, prietena lui Florea. Cioca va fi înmormântat miercuri, în jurul prânzului, în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Ceremonia va începe de la ora 13, la casa lui Cioca, de pe Aleea CFR.

Cred că justiţia a greşit din start

„Cioca avea valoare în mijlocul romilor, avea o familie organizată şi nu a făcut rău, în viaţa lui, nimănui. Nu merita să moară de mâna unor viitori doctori, care au învăţat doar să ucidă. Nu ne vom răzbuna, doar vom monitoriza dosarul, este mesajul mai temperat al lui Rudolf Stancu, preşedintele ţiganilor din vestul ţării. Liderii ţiganilor îşi pun problema şi dacă la mijloc a fost într-adevăr o partidă de sex. „Putea să cumpere aur de la ei. Cioca nu era un Don Juan, cum se spune. A fost un om modest, un om care a trăit după legile romilor. Ca orice bărbat, s-a mai uitat şi după o fată frumoasă, dar nimeni nu avea dreptul să-i ia viaţa. Justiţia a dat dovadă încă de la început de poticneală. Suntem nemulţumiţi de procuorul care s-a autopronunţat în acest caz”, suţine Ion Mirescu, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Romilor din sud-vestul României. 

„Au trimis-o la Timişoara să facă bani cu fundul?”

Ion Constantin, cumnatul timişoreanului ucis cu bestialitate, spune că ţiganii nu se vor răzbuna. Are şi un motiv întemeiat. „Noi nu vrem decât să se facă dreptate. Ştiţi cum e în România, dacă un ţigan omora un român în halul ăsta, la toate colţurile eram făcuţi asasini şi ni se făceau mari probleme. Dacă voiam şi noi puteam face un act de canibalism. Două-trei maşini de ţigani intram peste acel tânăr în spital şi-l tranşam”. Îndurerat până la lacrimi, fratele celui decedat crede că omorul nu s-ar fi produs dacă românii ar fi mai atenţi cu copiii lor. Şi le-ar da bani mai mulţi… „Îi atenţionez pe toţi românii să fie mai atenţi cu copiii lor. Daţi-le, fraţilor, bani dacă vreţi să-i trimiteţi la facultăţi, nu-i lăsaţi să moară de foame, să-şi vândă corpul şi să facă crime! Nu-i înţeleg pe părinţii acelei fete. Au trimis-o la Timişoara să facă bani cu fundul?”.  În timp ce sute de ţigani îl vor conduce pe Trifu Schrottu pe ultimul drum, cei doi tineri, care au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, se vor afla din nou în faţa magistraţilor. Judecătorii Curţii de Apel vor lua, miercuri, o hotărâre în cazul recursului depus de avocaţii studenţilor.

Comentarii

comentarii