Acasă Actualitate FACIAS va cere în instanță desecretizarea PNRR, dacă ministrul Boloș nu face...

FACIAS va cere în instanță desecretizarea PNRR, dacă ministrul Boloș nu face nimic!

DISTRIBUIȚI

Ministrul Ioan Boloș a răspuns public întrebărilor puse de FACIAS, susținând că Guvernul și Parlamentul trebuie să ceară desecretizarea informațiilor și anexelor PNRR.

FACIAS îi arată ministrului că decizia de a declasifica aceste informații îi aparține în exclusivitate și va cere în instanță desecretizarea, în cazul în care nu va da curs solicitărilor.
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a semnalat faptul că o parte din informațiile și anexele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost secretizate. FACIAS a cerut Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene să le desecretizeze, din simplul motiv că sunt informații publice, care privesc motivele pentru care România nu reușește să atragă cu succes banii din PNRR.

Ca urmare a scrisorii deschise trimise de FACIAS la începutul lunii februarie, ministrul Ioan Boloș a răspuns în mod public susținând că nu are nimic împotriva desecretizării și că dacă Guvernul sau Parlamentul îi vor cere acest lucru, va acționa în consecință.

Cu toate acestea, la aproape o lună de la această declarație, în care reprezentantul MIPE a recunoscut că FACIAS are dreptate, nu s-a întâmplat nimic.
În acest sens, FACIAS i-a transmis ministrului Boloș că, potrivit legii, decizia de a declasifica informațiile și anexele din PNRR îi aparține în exclusivitate, în calitate de conducător al instituției emitente. Dacă ministrul nu va da curs solicitării, FACIAS va cere în instanță desecretizarea.

 

Comentarii

comentarii