Acasă Actualitate Facultatea de Medicină a UVVG Arad, acreditată şi recunoscută la nivel naţional...

Facultatea de Medicină a UVVG Arad, acreditată şi recunoscută la nivel naţional şi internaţional

DISTRIBUIȚI

Medicina este o profesie nobilă, în care personalul medical se dedică total pentru ajutorarea aproapelui, pentru binele lui.

Foarte mulţi tineri aleg cariera halatelor albe de la Facultatea de Medicină a UVVG Arad pentru că aici există o bază didactică de excepţie, cadre didactice de excepţie, iar studenţii sunt partenerii educaţionali ai profesorilor, facultatea de medicină arădeană fiind acreditată şi recunoscută la nivel naţional şi internaţional de către o agenţie din Germania. Acest lucru le oferă studenţilor UVVG Arad deschidere de a lucra în străinătate, dându-le siguranţa locului de muncă în viitorul lor.

Decanul facultăţii de Medicină a Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad conf. Casiana Boru dezvăluie că în cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG Arad există programul de studiu medicină în limba română, engleză şi franceză, programul de studii de licenţă de biologie şi balneokinetoterapie şi recuperare.

“Programele de studiu sunt de 6 ani, în primii doi ani predomină activitatea preclinică, iar din anul III studenţii iau contact cu clinicile din spitalele noastre, iar din anul IV se axează pe activitatea în spitale şi în clinicile noastre partenere. Masterat avem în programul de analiză de laborator biologie şi un master de management sanitar. Avem şi şcoala doctorală în medicină şi biologie, după care pot trece de cealaltă parte a catedrei, devenind cadre didactice. Aici vin şi un număr important de studenţi străini, atât din UE cât şi din spaţiul extra-unional, care vor deveni ambasadorii noştri după absolvirea studiilor”, spune conf. Casiana Boru.

Pregătirea practică se desfăşoară în laboratoarele proprii ale universităţii, dar şi în clinicile partenere, în secţiile clinice ale Spitalului Judeţean Arad, un accent deosebit punându-se pe partea practică. Sub stricta supraveghere a cadrelor didactice, studenţii pot efectua anumite manevre şi pot deprinde abilităţile practice de care vor avea nevoie în viitoarea profesie.

Facultatea dezvoltă proiecte de mobilitate, schimburi de experienţă cu China, SUA, parteneriate cu universităţi din Italia, Franţa, Germania, unde studenţii arădeni fac practica.

Cel mai important lucru este acela că procentul de inserţie profesională, după terminarea facultăţii de medicină, este de 90%, facultatea oferind pregătirea necesară pentru a putea profesa atât în ţară cât şi în străinătate.

Comentarii

comentarii