Acasă Administraţie FALT atenționează: “Noua lege de funcţionare a asociaţiilor de proprietari a început...

FALT atenționează: “Noua lege de funcţionare a asociaţiilor de proprietari a început să producă efecte negative!”

1055
DISTRIBUIȚI

Federația Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT) atenționează că noua lege de funcţionare a asociaţiilor de proprietari nr. 196 din 2018 a început să producă efecte negative.

Petru Olariu, reprezentantul FALT, a explicat că, astfel, s-a aprobat  noul statut, cât şi regulamentul condominiului care sunt de-a dreptul inacceptabile.

De asemenea, a fost aprobat standardul ocupațional pentru pentru profesia de administrator condominii, care prevede un curs obligatoriu de 720 de ore şi pretenţia de a avea cunoştinte care nu sunt necesare unui admnistrator. Exemplu: administratorul trebuie să ştie care sunt obligaţiile şi răspunderile specialiştilor verificatori de proiecte.

Pentru cei care au deja un curs legal urmat se prevede o reducere până la jumătate a numărului de ore, dar din nou cu piedici, adică se cere o certificare a cunoştintelor profesionale obţinute.

În aceste condiţii o persoană poate urma un astfel de curs foarte greu, atât din punct de vedere financiar, cât şi ca timp.

FALT împreună cu Liga Habitat au făcut şi fac demersuri pentru modificarea legii şi a  celorlalte acte ulterioare legii care complică şi mai mult situaţia asociaţiilor de proprietari.

“Ministerul Dezvoltării este inflexibil la mai toate solicitările făcute, răspunde în scris că este de acord să participe la un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, ai Parlamentului şi ai Ligii Habitat, dar menţionează că nu consideră necesară sau oportună modificarea Legii 196/2018.

Unul dintre motivele invocate este că a fost votată cu 273 de voturi pentru, 2 împotrivă şi 4 abţineri.

Având în vedere cele prezentate, considerăm că pe lângă demersurile făcute de noi şi dumneavoastră în calitate de cetăţean sau reprezentant al asociaţiei de proprietari puteţi să contactaţi parlamentarii pe care i-aţi ales şi să îi rugaţi să îndrepte toate nedreptăţile pe care le-au adus Legea 196/2018 şi actele ulterioare de aplicare a legii”, îndeamnă Petru Olariu.

 

Comentarii

comentarii