Acasă Actualitate Familia Aquatim – 900 de suflete. ”Diriginte” Ilie Vlaicu – cel mai...

Familia Aquatim – 900 de suflete. ”Diriginte” Ilie Vlaicu – cel mai performant manager de companie din România

DISTRIBUIȚI

Societatea de apă și canalizare Aquatim din Timișoara, cea mai performantă firmă de profil din vestul ţării cu ștacheta ”Excelenței” de peste zece ani, numără 900 de angajați și este condusă de Ilie Vlaicu, “certificat” ca cel mai performant manager de companie din România.

Crenguța Radosav, în Familia Aquatim 2022, explică: ”Începem “orele” din Noul An cu dirigintele și “proful” preferat, Ilie Vlaicu, directorul nostru general si președintele Asociației Române a Apei. Aș pune această frază, obligatoriu, pe fondul sonor al Rapsodiei Române, într-o tonalitate puternică.

Paranteză scurtă: Îndrăzneala mea, de-a-l surprinde cu acest “ECG” la minut, se poate termina în doar două moduri: bine sau rău . Mizez pe paharul spart, chiar în cumpăna nopții, și pe “frăția” zodiei. Doamne ajută…mă!

Cum să-ți descrii, așadar, șeful, fără să pari temător sau subiectiv? Fără să sune a laudă interesată sau a odă moderată? Simplu: așa cum l-ai cunoscut, înainte de-a-ți fi șef, în oglindă cu noul tău statut, de subordonat. Ar merge și un joc de oglinzi, în care s-ar reflecta și alți manageri de top ai regiunii, dar ne oprim la primele două planuri. Nu intenționăm să supărăm pe nimeni, la început de an…

În etapa mea jurnalistică n-aveam cum să anticipez că cel care era atât de deschis, transparent și direct cu presa – directorul care oferea interviuri fără să te țină la ușă cu zilele, care-ți zâmbea cald și-ți vorbea calm, cu știință, și de carte, și de profesie, si de viață, cu siguranță în gesturi și forță în declarații – avea să fie confirmat, peste timpuri, drept inițiatorul și păstrătorul ștachetei de Excelență (de peste zece ani și numărăm în continuare) a firmei pe care a iubit-o, o iubește și-o va iubi atât.

Avea să fie “certificat” ca cel mai performant manager de companie din România, în domeniul greu, dar fascinant, al apei. Avea să fie recunoscut drept liderul care a știut și a putut să atragă sute de milioane de euro în dezvoltarea Vestului. Avea să fie apreciat, oficial, în mediile profesionale, dar și academice, naționale. Alegerea sa în demnitatea principală din cadrul Asociației Române a Apei este recunoașterea.

Pentru alții. Noi nu avem nevoie de confirmări. Îl știm bine și avem încredere. În fapt, aveam de atunci. Pe declarațiile lui Ilie Vlaicu te puteai baza, ca ziarist, pe cuvântul său puteai pune preț și merge până-n pânzele albe, dintotdeauna. Lucru rar, și pe vremea aceea, lucru și mai rar, pe aceasta.

Și, uite cum, cuvântul cheie ce-l descrie complet, cel îndeajuns de puternic și atotcuprinzător, este chiar acesta: ÎNCREDERE.

Trecând la al doilea plan invocat, în Aquatim, suntem 900 de suflete, unele de zeci de ani, altele, de mai puțin, dar ÎMPREUNĂ și ÎN SIGURANȚĂ, în timpuri grele și foarte grele, prin această geografie, unde nu a fost ușor, vreodată. Siguranța ți-o conferă exclusiv oamenii puternici. Și predictibili. Și prevăzători. Și performanți. Și rezistenți. Și empatici. Și simpatici. Dacă mai sunt și raci… armonia e un țel atins, iar FAMILIA o citadelă de nezdruncinat.

De ce Rapsodia Română? Pentru că Ilie Vlaicu are o singură patrie. Ce mult contează asta! Sunt sigură că înțelegeți metafora.

Domnule “diriginte”, Clasa a XII-a A(quatim) vă mulțumește că-i tolerați inconsecvențele și-i acceptați neconformitătile. În văzul “lumii”, promite să învețe, și anul acesta, la chimie (plus “surorile” ei) și să ia măcar 10, în teză. Și să nu fie în… antiteză cu standardele de calitate. Nici cu cele de “claritate”. În unanimitate.  La mulți ani! Dragi clienți ai Aquatim, 2022 pare a fi un an al inimilor. Al celor bune, cu siguranță! Bună dimineața!”, încheie Crenguța Radosav.

Răspunsul lui Ilie Vlaicu: ”Fiindcă Facebook-ul mi-a adus aminte, trebuie să spun că este interesantă postura asta de diriginte … mă obligă să am grijă de clasă. Așa voi face!”.

 

Comentarii

comentarii