Acasă Actualitate Familia fetiţei ucise de tramvai în zona Iosefin vrea să afle adevărul

Familia fetiţei ucise de tramvai în zona Iosefin vrea să afle adevărul

614
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Dorin Şopterean, tatăl fetiţei zdrobite de un tramvai, în urmă cu două săptămâni, chiar în faţa şcolii în care învăţa, în zona Iosefin Timişoara, este revoltat şi disperat că atât conducerea RATT, cât şi vatmanul nu au catadicsit să îi contacteze familia, pentru a-i transmite condoleanţe şi să îi ofere un ajutor, sub orice formă ar fi fost, pentru îngroparea copilei. Nepăsarea organelor de anchetă

Cu aceeaşi nepăsare este tratată familia victimei şi de către organele de anchetă – poliţişti şi procurori. Luni, 7 noiembrie, Şopterean a cerut sprijinul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR) cu sediul în Timişoara. “În 25 octombrie, am fost anunţat că i-a fost luat dreptul la viaţă fiicei mele de numai 14 anişori, o elevă sănătoasă şi plină de viaţă. Este îngrozitor când ştii că s-a stins aşa brusc. A fost lovită chiar în faţa şcolii unde era elevă şi chiar lângă casa în care locuia. Până acum, nu a fost audiat nici un martor. Am apelat la OADOR. Vreau să aflu adevărul”, a declarat tatăl fetiţei ucise. Deocamdată nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat în acea zi. Unii martori susţin că eleva a fost pe trecerea de pietoni când a fost lovită, alţii susţin contrariul. Oricum, numai organele de anchetă vor stabili ce s-a întâmplat atunci, iar instanţa va da verdictul final. Nemulţumirea familiei este mare. Vatmanul continuă să conducă tramvaiul pe acelaşi traseu. Şopterean spune că e îngrozitor când îl vede zilnic pe omul care i-a ucis copila cum trece prin faţa casei cu tramvaiul. “Măcar dacă îi schimbau traseul. Îi dăm în judecată pe toţi cei care nu şi-au făcut datoria”, s-a plâns omul.

Cazul va fi dezbătut şi la TV Europa Nova

Luni, 7 noiembrie, OADOR şi-a convocat partenerii –Sindicatul Poliţiştilor de Frontieră Timiş şi Blocul Naţional Sindical Timiş –pentru a încerca să ajute familia Şopterean. “Am promis părinţilor că îi vom ajuta să îşi găsească liniştea, împreună cu partenerii OADOR. După accident, RATT trebuia să contacteze familia victimei, pentru a-i oferi un sprijin moral şi financiar. L-am sunat pe Goia, directorul societăţii de transport, dar nu a răspuns la telefon. I-am trimis şi mesaj. Degeaba. Noi îi cerem demisia. Nici măcar nu i-a transmis condoleanţe familiei victimei. Am angajat un avocat”, a spus Teodor Raţiu, comisar-şef OADOR. Viorel Popa, şeful Sindicatului Poliţiştilor de Frontieră, face apel către colegii lui de la Rutieră să dea dovadă de profesionalism şi să ajute familia să afle adevărul despre moartea fetiţei. “Avem protocol de colaborare cu OADOR, pentru a-i ajuta pe oamenii în nevoie”, a spus Popa. Aurel Mihuţ, preşedintele BNS Timiş, a precizat că e revoltător că RATT şi vatmanul nici măcar nu au contactat familia Şopterean, pentru a o ajuta să îşi îngroape copilul sau măcar să îi transmită condoleanţe. De altfel, Mihuţ îi va invita la TV Europa Nova, marţi, 8 noiembrie, de la ora 21, la o dezbatere pe Gheorghe Şopterean, pe Teodor Raţiu şi pe avocatul ce se va ocupa de caz, dar şi pe un reprezentant al RATT, într-o emisiune în direct. Biroul de presă al RATT a transmis că societatea de transport va colabora cu instituţiile abilitate, pentru a se afla adevărul despre accident.

 

Comentarii

comentarii