Acasă Eveniment Familia lui Vişinel Stanca – amendată în propria casă

Familia lui Vişinel Stanca – amendată în propria casă

470
DISTRIBUIȚI

Trăim vremuri de maximă ţigănie

La sfârşitul săptămânii trecute, Vişinel Stanca, proprietarul clădirii în care sunt trataţi bolnavii de cancer din Timişoara, ameninţa că se va muta în clădirea care îi aparţine de drept. Vişinel nu a glumit şi luni, 19 martie, şi-a luat familia şi s-a mutat în Secţia de Chimioterapie a Spitalului Municipal, situată pe bulevardul Mihai Viteazu din Timişoara. Nu le pasă de bolnavii de cancer

Spitalul în care sunt trataţi bolnavii de cancer din Timişoara îi aparţine familiei lui Vişinel de mai mulţi ani. Timp de 5 ani, acesta nu a avut voie să modifice preţul chiriei din cauza unei legi care îi interzicea acest lucru. Vişinel Stanca spune că a fost răbdător, iar cinci ani nu a făcut scandal. „Nu am făcut scandal cinci ani, acum nu mai pot să înghit gogoşile celor de la primărie, care dau vina pe mine pentru soarta bolnavilor de cancer. Ei spun că eu vreau să-i dau afară. Însă, lucrurile stau altfel: ei nu vor să se înţeleagă cu mine şi vor să îşi bată joc de soarta bolnavilor de cancer din Timişoara”, spune Vişinel Stanca

Cu fotoliul la spital

Timp de trei luni, reprezentanţii familiei Stanca au aşteptat ca Primăria Timişoara să le facă o ofertă realistă pentru închirierea clădirii în care sunt trataţi bolnavii de cancer. Contractul între municipalitatea timişoreană şi Vişinel a expirat la finalul lui decembrie 2011. Din acel moment, cele două părţi nu au reşit să ajungă la o înţelegere şi totul a culminat cu tentativa de mutare a familiei Stanca în clădirea de pe Mihai Viteazu. Evenimentul a avut loc luni, în jurul prânzului, când familia Stanca s-a adunat cu mic cu mare şi a încercat să se mute în clădirea Secţiei de Chimioterapie din Timişoara. Mai exact, membrii acestei familii au închiriat mai multe camioane, în care au încărcat mai multe obiecte de mobilier, care urmau să ajungă în spitalul din Timişoara.

Amendaţi în propria casă

Chiar dacă familia Stanca este proprietară pe clădirea de 1.600 de metri pătraţi, situată în buricul târgului, nu a fost iertată de poliţiştii locali, care i-au amendat pe membrii acestei familii pentru că au încercat să se mute cu forţa în clădirea care, de fapt, le aparţine. Poliţiştii locali i-au aplicat soţiei lui Vişinel o amendă de 1.000 de lei pentru că aceasta ar fi tulburat liniştea publică. Agenţii sosiţi la faţa locului i-au iertat doar pe cei care au transportat mobila în interiorul spitalului, însă doar familia Stanca a avut de suferit. Dana Seracin, purtător de cuvânt Poliţia Locală Timişoara, spune că nevasta lui Vişinel a tulburat liniştea publică şi a fost amendată cu 1.000 de lei. „Din informaţiile pe care le-am primit de la colegi, proprietarii clădirii au făcut scandal şi de aceea au fost amendaţi. „Amenda care le-a fost aplicată este în cuantum de 1.000 de lei şi se referă la Legea 61, care face referire la tulburarea liniştii publice”, spune Dana Seracin. Reprezentanţii Primăriei Timişoara, dar şi cei ai Spitalului Municipal Timişoara nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere faţă de situaţia creată la Secţia de Chimioterapie a Spitalului Municipal Timişoara. Vişinel Stanca promite că săptămâna viitoare va reveni în clădirea pe care o deţine şi îşi asumă eventualele amenzi pe care agenţii locali din Timişioara ar urma să i le aplice.

Nota redacţiei: Felul în care un imobil care găzduieşte un spital a ajuns în proprietatea unei familii de romi din Timişoara nu constituie obiectul acestui articol. Mai degrabă depinde de autorităţile statului să ancheteze acest fapt.
 

Comentarii

comentarii