Acasă Actualitate Fanii Poli Timișoara au protestat, în fața Prefecturii Timiș: “Vrem stadion nou…!”

Fanii Poli Timișoara au protestat, în fața Prefecturii Timiș: “Vrem stadion nou…!”

DISTRIBUIȚI

Timișoara a ajuns coada României, în ceea ce privește infrastructura sportivă. Pentru asta, rușine să vă fie! Construiți cât mai urgent un stadion modern!
 
Acesta a fost mesajul suporterilor echipei de fotbal Poli Timișoara către autoritățile orașului, sâmbătă, 12 martie, cu prilejul marșului de protest desfășurat pe traseul stadionul Știința – Prefectura Timiș.
“Suntem noi, Poli suntem noi!” Nu e echipă ca Poli, din Banat până la Roma!”, “De la noi la Marea Neagră, nu e echipă așa de dragă!” , “Toți suntem al-violet!” sau “Forța viola!” Acestea au fost câteva dintre sloganurile strigate de către fanii Poli Timișoara.
 
Marea nemulțumire a suporterilor este faptul că

Timișoara a rămas de mai bine de 30 de ani captiva propriei delăsări în privința infrastructurii sportive. Folosim aceleași facilități îmbătrânite, fără legătură cu secolul în care ne aflăm și fără ca cineva să intervină. Ne complacem în aceleași fraze lipsite de conținut ”nu putem”, ”nu avem bani”, ”Bucureștiul nu ne dă”.

De aceea suporterii alb-violet au strigat “Stop!”, sâmbătă în marșul de protest de pe străzile Timișoarei. Dacă Bucureștiul nu ne dă, trebuie să ne facem. Dacă nu putem, trebuie să facem să putem. Dacă nu avem bani, facem rost. Dacă apare orice altă problemă, facem tot posibilul să o depășim.

Prezentăm și mesajul protestatarilor: 

“Nu există timișorean sau iubitor de sport care să trăiască în Timișoara și să nu se simtă rușinat de modul în care se prezintă orașul nostru, în raport cu altele din țară. Ne-am uitat pe rând cum s-au ridicat stadioane noi la București, Craiova, Cluj, Arad. Să nu mai vorbim de Alexandria sau Turnu Măgurele. Între timp noi folosim facilități din anii 60 dar ni se pretinde performanță și să ne reprezentăm orașul cu mândrie.

𝗔𝗝𝗨𝗡𝗚𝗘!
Peste toate acestea, am fost nevoiți să suportăm rușinea unui meci pierdut la masa verde, după ce nocturna s-a stins din neglijența celor care trebuiau să se asigure că ea funcționează și să o pună la dispoziția celor care o închiriază. Iar, ca rezolvare, singurul stadion (încă) decent pentru meciuri de Liga a II-a cu spectatori se închide. De ce? Nimeni nu are un răspuns, nicio scuză și nicio propunere viabilă de rezolvare a situației.

𝗡𝗨!
Nu suntem de acord! De aceea pornim sâmbătă, 12 martie, după meciul cu Hermannstadt într-un mars simbolic în care cerem respect pentru sportul timișorean și pentru timișorenii iubitori de sport. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei frustrați de starea infrastructurii sportive din orașul nostru și cei care consideră că Timișoara merită mai mult!

Ce înseamnă respect pentru sportul timișorean?

Acord politic cu substață, nu doar de fațadă, între toți actorii politici din Timișoara și Timiș cu obiectiv principal dezvoltarea sportului timișorean
Lobby susținut din partea parlamentarilor de Timiș pentru materializarea proiectelor de infrastructură sportivă mare ale Timișoarei, care beneficiază de finanțare de la bugetul de stat
Declararea obiectivului stadionului mare al Timișoarei ca fiind de interes maxim – din punctul în care suntem, respectându-se calendarele de implementare de la proiectele stadioanelor Giulești și Steaua, putem vorbi despre finalizarea noului ”Dan Păltinișanu” în luna august 2025, în cazul în care există dorință.

Susținere sporită, transparentă și legală, din partea autorităților locale și județene pentru sectorul sportiv juvenil – sumele oferite în prezent sunt ridicole, în raport cu necesitățile unui club sportiv profesionist (acestea fiind în marea lor majoritate private, în Timișoara și aflându-se într-o competiție neloială cu inițiative susținute în mare parte din bani publici)
Susținere publică, asumată și constantă din partea autorităților pentru cluburile sportive profesioniste din Timișoara care încearcă să facă performanță, indiferent de sport!”, este mesajul suporterilor Poli Timișoara.

Comentarii

comentarii