Acasă Eveniment Fântâna Culturiştilor

Fântâna Culturiştilor

1489
DISTRIBUIȚI

Statui unice în lume, la Sala Olimpia din Timişoara
“Cred că este o emblemă pentru Timişoara, pe plan mondial, pentru România”, spune Florin Teodorescu
Mulţi oameni se opresc în faţa Sălii Olimpia, pentru a-şi face poze cu statuile de acolo. Statuile înfăţişează culturişti celebri, în mărime naturală, iar fântâna a fost reabilitată recent. S-a refăcut fântâna, jeturile de apă au devenit mai multe şi mai vioaie, iar statuile sunt luminate în mai multe culori, pe timpul serii şi al nopţii. În plus, statuile acestea se şi învârt, pozând ca la un show de culturism. Dacă staţi să le observaţi, din când în când, la un interval bine stabilit, statuile îşi încep rotirea, acompaniate de jeturi de apă, reflectoare şi chiar de muzică. Ca la un spectacol, unde cei mai mari culturişti apar pe scenă şi îşi încep demonstraţia. Cel care a ţinut ca acest lucru să se întâmple şi şi-a dus ideea până la capăt este Florin Teodorescu – promotor al culturismului şi proprietar al sălii de sport Florin Teodorescu, de la sala Constantin Jude (fostă Olimpia).

Statuile se rotesc după privitor
“Ideea de a face statui cu culturişti în mărime naturală mi-a venit din 2001. Este părintele culturismului, Eugene Sandow şi legendele culturismului. A avut un mare impact la oameni. Am făcut ca sportivii să fie exact ca la competiţii. M-am gândit să le fac să se rotească, astfel ca oamenii să nu se rotească ei de după statui, statuile să se rotească… să le vadă. Pe noi ne scot pe scenă şi ne rotesc la concursuri”, spune Florin Teodorescu. Acesta a adunat multe premii de culturism, dar a trecut dincolo de asta şi s-a pus să organizeze competiţii unde au participat mari campioni ai culturismului de pe glob, chiar şi cei care au câştigat Mister Olympia. Organizează concursuri an de an, iar campionii internaţionali pe care i-a adus pe malul Begăi nu au prea călcat niciunde în partea asta de Europă.

S-au respectat întocmai dimensiunile culturiştilor
Statuile sunt unice în lume şi toate sunt în mărime naturală sută la sută. În plus, tot aici este singura statuie în mărime naturală a lui Arnold din lume. Pentru realizarea acestor statui au fost respectate întocmai toate dimensiunile culturiştilor întruchipaţi. Sunt făcute din fibră de sticlă şi cântăresc aproximativ o sută de kilograme fiecare. S-a lucrat la ele un an. "Are impact asupra tinerilor, a copiilor. Cei mici, care au 7, 12, 15 ani, mai târziu o să facă sport pentru sănătate. Peste o sută de oameni, zilnic, se fotografiază şi chiar se filmează cu statuile. Cred că este o emblemă pentru Timişoara, pe plan mondial, pentru România. Nu ştiu dacă e în ţară vreun sportiv în mărime naturală. Vreau să duc acest proiect în Las Vegas, când voi merge luna viitoare, să-l prezint pe ecran… dacă-l aprobă federaţia (n.r. – la Las Vegas se va desfăşura, luna viitoare, Mister Olympia). Chiar m-aş bucura să fie în circuitul turistic al Timişoarei, pentru că asta dă o notă bună Timişoarei“, spune Florin Teodorescu.

S-ar putea să apară şi statuile altor sportivi
Fântâna poartă numele de “Fântâna Culturiştilor”. Deşi statuile sunt de ceva timp acolo, de câteva săptămâni, fântâna a fost refăcută, în colaborare cu Primăria Timişoara şi statuile au început să se rotească şi să fie acompaniate de jocurile de lumini şi muzică. Fapt ce atrage şi mai mulţi oameni, care vor să le vadă şi să-şi facă poze în acest loc. Mai mult, de această privelişte vor beneficia şi alţii, care nu sunt neapărat din Timişoara, pentru că imaginea acestor statui se va transmite live pe internet. Statuile se rotesc cinci minute pe muzică, apoi cinci minute stau. S-ar putea să mai apară şi alte statui, tot în faţa sălii Constantin Jude, în cealaltă parte, unde mai există o fântână. “După ce se renovează cealaltă fântână, ar fi bine să fie puse şi alte statui ale unor sportivi. Cum ar fi Dembrovschi şi alţi sportivi. Şi luptători şi boxeri, mai mulţi. Olimpia, de când a preluat-o primăria, are o altă faţă, e mai frumoasă. În special copiii se fotografiază cu statuile. Şi acei copii, când o să fie mari, o să facă ceva pentru sănătate”, spune Florin Teodorescu.

Comentarii

comentarii