Scopul a fost de a le oferi mai multe informații despre prevenţia abuzurilor şi neglijării asupra copiilor, prevenţia violenţei domestice şi a criminalităţii informatice, precum și noțiuni referitoare la comportamentul antidelictual și antivictimal.
Tot cu această ocazie, celor prezenţi li s-a explicat importanţa sesizării, la timp, a unui caz de violenţă sau abuz asupra unui copil, de multe ori un simplu telefon putȃnd salva o viaţă.
Astfel, au fost oferite materiale informative şi s-a discutat despre importanţa apelării Numărului Unic Naţional pentru Copii 119, destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului.
La acest număr de telefon poate suna, 24/24 ore, orice persoană care are cunoștință despre un copil aflat într-o situație dificilă: copii aflați în situații de risc, abuz, neglijare, exploatare, părinți, vecini, cunoscuți, cadre didactice, practic orice cetățean care cunoaște un caz al unui copil aflat în dificultate sau pericol.
La respectivele întȃlniri, care au avut loc în perioada 18 iulie – 7 august 2024, au participat aproximativ 200 de asistenţi maternali şi copii aflaţi în plasament, întȃlnirile avȃnd loc în Timişoara şi în comunele Bethausen şi Pişchia. Reuniunile vor continua, pȃnă la sfȃrşitul vacanţei, urmȃnd ca echipa formată din reprezentanţi ai celor trei instituţii partenere să se deplaseze şi în alte localităţi din judeţ.
Comentarii
comentarii