Acasă Administraţie Fără plastic în apele din Banat și în Dunăre!

Fără plastic în apele din Banat și în Dunăre!

534
DISTRIBUIȚI

Implică-te și nu mai arunca plastic și alte deșeuri în apele din Banat și în Dunăre! De Ziua Dunării 2021, a fost montat un nou baraj de retenție a plutitorilor pe râul Cerna, la Coramnic, în Caraș Severin, în cadrul proiectului Cu apele curate !

Sorina Neaga a explicat că barajul a fost achiziționat de Asociația Mai Mult Verde și a fost montat în parteneriat cu Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara.

Angajații de la formațiile de lucru Moldova Nouă și Băile Herculane din Sistemul Hidrotehnic Caransebeș i-au sprijinit din barcă și de pe maluri pe băieții de la Ape Fără Plastic la montarea barajului flotor.

”De Ziua Dunării, îi dorim ca pe viitor să strângă cât mai puține PET-uri! Ceea ce ar însemna, firește, că riveranii din bazinul Cernei au conștientizat că locul deșeurilor este la gunoi, nu în ape!”, este mesajul ABAB.

Fără plastic în ape! Acesta este mesajul transmis de cel de-al doilea eveniment dedicat sărbătoririi Dunării, făcut însă într-o manieră inedită: distracția.

La Orșova s-a dansat, s-a vâslit în canoe, au fost făcute fotografii la rama de like-uri Ape Curate, chiar un picnic a fost luat de către toți participanții de pe podul Coramnic de pe râul Cerna. După muncă și răsplată, căci a fost sărbătorit și momentul instalării noului baraj de retenție a deșeurilor, pe râul Cerna.

”Să vedem implicarea a cât mai mulți voluntari pentru o Dunăre curată, e motiv de bucurie pentru Apele Române Banat pentru ca noi credem că, poate,e si rodul educatiei ecologice pe care Apele Româneși alte institutii de mediu o promovează zi de zi. Dacă vrem ape curate, e normal sa învățăm cum să le avem (să le întreținem) curate, să nu le degradăm în nici un fel”, este mesajul organizatorilor asociația MaiMultVerde în colaborare cu ApeFărăPlastc și ModOfLlifeABABanat. Sponsor CocaCola.

 

Comentarii

comentarii