Acasă Actualitate Fârdea, în „scenariu roșu”. Parța, Birda și Boldur, pe „verde”, începând de...

Fârdea, în „scenariu roșu”. Parța, Birda și Boldur, pe „verde”, începând de vineri

DISTRIBUIȚI

Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a reunit pentru a actualiza cele patru anexe cu restricții pe localități în funcție de rata de infectare. În urma acestei ședințe, anexa 1 (rate de peste 7,5) a rămas, în continuare, goală, pe anexa 2 (rate între 4 și 7,5) se mai găsesc trei localități, pe anexa 3 (rate peste 3) mai sunt patru, iar pe anexa 4 rămân 22.

Ca de fiecare dată, și în cadrul ședinței de joi, s-au analizat majorările de incidență și s-a făcut reevaluarea la 14 zile a localităților la care expiră măsurile aplicate anterior. Noile măsuri se vor aplica începând de vineri.

În ceea ce privește majorările, Fârdea a trecut de pe anexa 4 pe anexa 3, adică din „scenariul galben” în cel „roșu”. „În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului”, amintesc reprezentanții prefecturii.

La reevaluarea la termen au intrat trei UAT-uri: Parța, aflată anterior pe anexa 2, Birda, aflată anterior pe anexa 3, și Boldur, aflată anterior pe anexa 4. Cum ratele de infectare pe 14 zile în aceste comune sunt mai mici de 1,5 cazuri la mia de locuitori, cele trei nu vor mai avea, începând de vineri, restricții suplimentare față de cele generale, menționate în HG 432/2021.

Vă amintim că în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc, cinematografelor și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Varianta actualizată a anexelor:

HCJSU-65-MODIFICARE-ANEXE-1

 

Comentarii

comentarii