Acasă Eveniment Fată de 14 ani, exploatată sexual de patru proxeneți din Caraș-Severin

Fată de 14 ani, exploatată sexual de patru proxeneți din Caraș-Severin

449
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu procurori din cadrul DIICOT au efectuat  percheziții domiciliare la mai multe adrese de pe raza județului Caraș-Severin la persoane bănuite că ar fi exploatat sexual o fată de 14 ani, pe care ar fi obligat-o să se prostitueze, relatează realitateaderesita.net.

Potrivit anchetatorilor, calvarul fetei de 14 ani ar fi început anul trecut, când patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani au reușit, prin metoda lover-boy sau promițându-i câștiguri facile, să o convingă să se prostitueze.  Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei și de starea materială precară a acesteia, traficanții au recrutat-o, au transportat-o și au adăpostit-o în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane. Totodată, traficanții au întreținut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu minora”, informează DIICOT.

Pentru întreținerea raporturilor sexuale cu minora, clienți” achitau sume cuprinse între 50 și 150 lei. În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că o parte dintre clienți știau că fata este minoră și că este exploatată de către traficanți. Față de aceste persoane a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate și folosirea prostituției infantile.

Polițiștii și procurorii au efectuat astăzi patru percheziții în acest dosar de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. În total, 15 persoane au fost duse la audieri. Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. Alături de polițiști și procurori, la acțiuni au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii