Acasă Eveniment Faţada Clinicii de Oftalmologie din Timişoara a fost reabilitată

Faţada Clinicii de Oftalmologie din Timişoara a fost reabilitată

631
DISTRIBUIȚI

oftalmologie dupaProiectul de reabilitare a costat 1 milion de lei, bani din bugetul Primăriei Timişoara. Fațada a fost reabilitată, la fel și geamurile și acoperișul. Lucrările au durat șase luni și au fost terminate cu o săptămână mai repede decât prevedea contractul. Se vor face lucrări și la interior, dar nu tot interiorul arată jalnic.

Există și o parte a clinicii care necesită lucrări. “Clădirea arată așa cum era firesc să arate de multă vreme. Până în urmă cu aproximativ jumătate de an, această clădire arăta jalnic. De la acoperiş până la zidăria exterioară şi tâmplăria pe care o avea. Astăzi suntem bucuroși de noul aspect al acestei clădiri de o mare importanță, pentru că ea servește Clinicii de Oftalmologie, dar este și amplasată chiar în centrul orașului. Remarcăm un acoperiş nou, remarcăm culori pastelate, cum ne dorim să fie pe clădirile oraşului nostru, remarcăm o tâmplărie nouă, a spus primarul Timişoarei Nicolae Robu. Clădirea a fost ridicată în anul 1737, aici funcţionând al treilea spital vechi din Timişoara, care aparţinea Ordinului Misericordienilor.

Schimbarea tâmplăriei existente, lucrări de refacere finisaje, lucrări exterioare la nivelul soclului şi lucrări de tratare a umidităţii clădirii
În prezent clădirea funcţionează ca şi spaţiu cu funcţiunea de Clinică de Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă, fiind amplasată în centrul istoric al municipiului – Cartier Cetate, alipită de un fragment din vechea cetate. Suprafaţa construită a ansamblului de clădiri este de circa 1450 mp, iar cea desfăşurată de circa 2900 mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 954.800 lei şi s-a executat pe parcursul a 6 luni, având termen de finalizare data de 24.08.2014.
       Prin documentaţie s-au propus lucrări de reabilitare completă a acoperişului şi a faţadei clădirii existente în regim de Sp+P+1E+E parţial.
       Proiectantul este SC PRODAO ING SRL.
       Constructorul care a executat lucrarea este SC STARETO SRL.
       Lucrările de reabilitare faţadă cuprind: schimbarea tâmplăriei existente, lucrări de refacere finisaje, lucrări exterioare la nivelul soclului şi lucrări de tratare a umidităţii clădirii.

 

Comentarii

comentarii