Acasă Administraţie Favoriţii la un post de deputat pe Colegiul III Timişoara strigă împotriva...

Favoriţii la un post de deputat pe Colegiul III Timişoara strigă împotriva organizării mizerabile a scrutinului

DISTRIBUIȚI

sectii ascunse 1

Alegerile parţiale pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara au fost organizate mizerabil la Timişoara. Votanţii de pe Colegiul III au fost nevoiţi să meargă şi trei kilometri pentru aş putea vota şi deputatul.

Cea mai mare nesimţire la alegerile de pe Colegiul III au experimentat-o cei ce au votat la Grădinţia nr. 1 din Timişoara. Aici au aflat cu stupoare că nu mai este ca în trecut şi nu mai pot vota în aceeaşi secţie ca în 2012, la alegerile locale şi parlamentare. Aşadar, de pe strada Aluniş au fost trimişi până în Zona Soarelui, la Generală 30, pentru a vota şi la alegerile parţiale pentru deputaţi. La o distanţă de aproximativ trei kilometri. La alte secţii de votare, urnele pentru parlamentare şi europarlamentare erau la etaje diferite: Casa Tineretului, Generală 30. Organizarea mizerabilă a alegerilor pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara a fost sancţionată de principalii favoriţi la jumătate de mandat de deputat.

Foarte probabil, la închiderea urnelor va exista o prezenţă mult mai mică la alegerile parţiale pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara decât la cele europarlamentare pe acelaşi colegiu. Principalii favoriţi pentru un fotoliu de deputat sunt nemulţumiţi la unison de organizarea alegerilor de la Timişoara. 

„Nu cred că a mizat cineva pe o prezenţă mai scăzută şi un scor mai bun, nu cred asta. Mobilizare mai bună este de partea noastră. Sunt însă o grămadă de oameni care acuză că au votat tradiţional într-o parte şi acum ajung să fie trimişi şi la kilometri distanţă”, ne-a declarat candidatul PSD, Florică Bîrsăşteanu.

„Constat cu uimire că sistemul de împărţire a secţiilor de votare, în secţii pentru europaralamentare şi paraţiale, a fost unul defectuos. De cele mai multe ori, exista o distanţă între cele două secţii, până la câteva sute de metri. Mai productiv ar fi fost să se procedeze ca la alegerile locale, unde în aceeaşi secţie de votare existau două buletine de vot: pentru europarlamentare şi Colegiul III. Se făcea economie şi de spaţiu şi de personal. Va fi o diferenţă semnificativă de participare la vot între europaralamentare şi cei prezenţi la vot în aceeaşi secţie pentru alegerile paraţiale”, ne-a spus candidatul PNL, Viorel Coifan.

„Toate secţiile unde s-a votat pentru alegerile paraţiale au fost îndepărtate, trimise la etaje superioare, vezi Casa Tineretului, etajul II. Organizatorii, liberalii, au făcut chestia asta. Nu se doreşte liberul acces al alegătorilor. Se vrea ca alegerile astea să fie făcute doar în interiorul aparatului de partid”, ne-a declarat Ciprian Mihok, candidatul PNŢCD.

Comentarii

comentarii