Acasă Sport FC Timişoara a fost făcută de râs de belgieni şi de suporteri

FC Timişoara a fost făcută de râs de belgieni şi de suporteri

458
DISTRIBUIȚI

FC Timişoara a fost învinsă, joi, în deplasare, de Anderlecht Bruxelles cu scorul de 3-1, în Grupa A a Ligii Europa şi mai are şanse minime de calificare în 16-imile de finală ale competiţiei.
Suarez a marcat primul gol în min, 30 din penalty, după un fault făcut de Maxim asupra lui Suarez. În min. 51Parks s-a înălţat şi a trimis cu capul din centrul careului, după un corner executat de Karamyan.
Belgienii s-au distanţat din nou în min. 69 când Boussoufa a trimis cu capul la rădăcina barei stângi, după ce s-a infiltrat printre patru jucători timişoreni.
Ultimul gol a fost marcat în min. 5 de prelungiri de Legear care a scăpat singur în terenul timişorenilor şi după o cursă de peste 50 de metri a lobat mingea peste Pantilimon, ieşit în întâmpinarea sa.
După ce Timişoara a egalat, fanii acesteia, aflaţi în spatele porţii la care s-a marcat golul, au aprins numeroase torţe şi au aruncat cu unele pe teren. Din cauza fumului care a învăluit stadionul, meciul a fost întrerupt timp ce 5 minute, din minutul 51 până în 56. Prezent în tribuna oficială, preşedintele UEFA, Michel Platini, a dezaprobat comportamentul suporterilor români.
ANDERLECHT – FC TIMIŞOARA 3-1 (Suarez 30-penalty, Boussoufa 69, Legear 90+5 / Parks 51)
Anderlecht: Proto –  Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht – Kanu (Legear 62), Sare, Biglia, Boussoufa – Suarez(Kouyate 83), Lukaku (Frutos 77). Antrenor: Ariel Jacobs.
FC Timişoara: Pantilimon – Bonfim, Scutaru, Nibombe, Maxim – Bourceanu (Stancu 67), Alexa, Art. Karamyan (Curtean 80) – Bucur (Goga 76), Magera, Parks. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Maxim 29
Arbitri: Tony Chapron – Emmanuel Boisdenghien, Johann Perruaux – Oliver Thual, Clement Turpin (toţi din Franţa);
În celălalt meci al Grupei A, Ajax Amsterdam s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Dinamo Zagreb.
Clasamentul Grupei A: 1. Ajax 8p, 2. Anderlecht 8p, 3. FC Timişoara 2p, 4. Dinamo Zagreb 0p (echipa croată a fost penalizată cu 3 puncte de UEFA în urma incidentelor provocate de suporterii ei la Timişoara, unde învinsese cu 3-0). Următoarea etapă se va disputa la 2 decembrie şi programează întâlnirile FC Timişoara-Ajax Amsterdam şi Anderlecht Bruxelles-Dinamo Zagreb.

Comentarii

comentarii