Acasă Sport FC Timişoara riscă să fie exclusă din Cupa României

FC Timişoara riscă să fie exclusă din Cupa României

DISTRIBUIȚI

Arbitru criminal, echipă mediocră, fani aduşi în pragul nebuniei
Un arbitru criminal, o echipă debusolată şi sute de suporteri aduşi în pragul nebuniei au fost ingredientele celei mai şocante finale de Cupa României. FC Timişoara a pierdut clar, cu 3-0, finala Cupei României la fotbal, în faţa celor de la CFR Cluj şi bănăţenii au refuzat, la sfârşitul partidei, să-şi primească medaliile. Ordinul de boicot a plecat de la Marian Iancu, dar gestul nu a fost pe gustul oficialilor de la FRF. Pentru acest lucru, Timişoara riscă chiar o excludere din Cupa României. Fanii bănăţeni au intrat pe teren şi s-au bătut cu forţele de ordine. 300 de suporteri au fost arestaţi şi mulţi dintre bătăuşi au primit interdicţie de a mai intra la meciuri.

Iancu atacă la baionetă…

Cristi Balaj, arbitrul finalei, a transformat în câteva minute cea mai frumoasă galerie din ţară într-o bandă de huligani, care era în stare de orice. Pe site-ul oficial al clubului din Timişoara, patronul Marian Iancu a explodat într-o declaraţie incendiară la adresa mai-marilor de la Federaţia Română de Fotbal. “Au fabricat documente şi ne-au luat istoria. Ne-au luat şase puncte, minţind opinia publică şi au trimis documente ticăloase, în sensul de a schimba adevărul în faţa Tribunalului de la Lausanne. Ne-au luat şansa de a câştiga o competiţie, impunându-se prin forţa mijloacelor de care dispun, fiind conducători ai fotbalului românesc. Ce nu ne pot lua, pentru că nu depinde de ei, e demnitatea! (…) Fotbalul este doar un sport, dar ei l-au transformat într-o luptă, iar cine seamănă vânt, va culege iadul (…) Acesta-i doar începutul! Să nu credeţi că e finalul! Nici nu vă daţi seama cât de mici şi cât de penibili aţi ajuns!”.

Balaj a provocat dezastrul…

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi-a ieşit şi el din pepeni şi a declarat că suporterii timişoreni au avut acţiuni premeditate. Federalii îşi fac deja socotelile cum să îi excludă pe timişoreni din Cupa României. Incidentele de la Târgu Jiu au început cu mult înainte de primul fluier al arbitrului. Fanii timişoreni au fost provocaţi de clujeni şi mai multe încăierări s-au petrecut în afara stadionului. Nebunia în tribune a început imediat după ce Arbitrul Balaj a acordat uşor un penalty pentru CFR şi a refuzat o lovitură de la 11 metri bănăţenilor. Suporterii le-au cerut jucătorilor să iasă de pe teren şi au aruncat cu mai multe obiecte în forţele de ordine. În minutul 87 s-a petrecut dezastrul. Mai mulţi suporteri au intrat pe teren, chiar în momentul în care Timişoara marca golul de onoare. A urmat o bătaie cruntă cu forţele de ordine. Fanii bănăţeni au aruncat cu sute de scaune în jandarmi, care au răspuns cu lovituri de bastoane şi jeturi de spray lacrimogen. 300 de suporteri au fost arestaţi, la finalul partidei.

Comentarii

comentarii