Acasă Actualitate FDA a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în...

FDA a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite

461
DISTRIBUIȚI

Food and Drug Administration (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite, iar lucrătorii sanitari ar putea începe să primească dozele săptămâna viitoare. 

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a anunţat vineri că a autorizat primul vaccin împotriva Covid-19 pentru utilizare de urgenţă în SUA, acesta reprezentând un pas major în stoparea pandemiei, relatează NBC.

Într-o scrisoare trimisă de FDA companiilor farmaceutice este subliniat: „Cunoscutele şi potenţialele beneficii ale vaccinului Pfizer – BionTech împotriva Covid-19” sunt mai importante decât eventualele riscuri în cazul persoanelor cu vârste de 16 ani sau mai mari.

Autorizarea vaccinului vine după 11 luni de când noul coronavirus SARS-CoV-2 a început să se răspândească în lume.

Este aşteptat ca primele doze din vaccinul realizat de Pfizer împreună cu partenerul BioNTech să ajungă în Statele Unite în zilele următoare, iar primii care îl vor primi vor fi lucrătorii sanitari din prima linie şi angajaţii centrelor de îngrijire.

Aceste două grupuri din prima fază a vaccinării reprezintă 24 de milioane de oameni, dintre care 21 de milioane sunt lucrători sanitari care tratează pacienţii bolnavi de Covid-19.

Dozele ar putea începe să fie administrate luni sau marţi, a confirmat un oficial din HHS (Departamentul pentru Sănătate) pentru NBC News.

Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi sigur şi eficient. În faza a treia a studiilor clinice a fost demonstrat că serul este eficient în proporţie de 95% la persoane de diferite vârste şi din diverse grupuri rasiale cărora le-a fost administrat în două doze, la distanţă de trei săptămâni.

Potrivit documentelor, o singură doză poate oferi imunitate de 50%. FDA a spus că două doze sunt necesare pentru protecţie maximă.

De la începutul pandemiei, în Statele Unite au fost înregistrate peste 15,8 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 295.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Prima ţară din lume care a aprobat acest ser a fost Marea Britanie, unde a început vaccinarea populaţiei. I-au urmat Bahrain, Canada şi Arabia Saudită.

Comentarii

comentarii